Prijs indicatie Alpine A110 Tour de Corse 75

0

Alpine introduceert een nieuwe en met retro details overladen speciale uitvoering van de A110: de Tour de Corse 75. De speciale uitvoering komt in een oplage van slechts 150 stuks op de markt.

De A110 is een zeer geslaagde moderne interpretatie van de gelijknamige auto van Alpine uit de jaren 60 en 70; een inmiddels legendarische klassieker waarmee het Franse merk in de rallysport overwinning na overwinning aan elkaar wist te rijgen. Anno 2022 profileert de A110 zich minder op rallygebied, maar dat maakte de pers niet minder enthousiast. Hun lyrische recensies zorgden aanvankelijk voor mooie verkoopcijfers, maar zoals wel vaker het geval is bij sportwagens zakte de belangstelling na anderhalf jaar als een plumpudding in elkaar. Er werd een reddingsplan opgesteld om Alpine van de ondergang te redden. De belangrijkste maatregel is het introduceren van speciale edities van de A110 zodat de verkopen van de sportwagen op peil blijven.

AlpineA110TourDeCorse75f

In dit kader lanceert Alpine nu deze A110 Tour de Corse. Met dit actiemodel brengen de Fransen een hommage aan de originele A110 die in 1975 deelnam aan de rally van Corsica. Voor diegenen die de Tour de Corse niet kennen: dat is misschien wel de gaafste rally ooit. Hij wordt namelijk gehouden op het Franse eiland Corsica en kenmerkt zich door de enorme hoeveelheid bochten en het gebrek aan lange rechte stukken.

AlpineA110TourDeCorse75g

Net als de competitie wagen uit 1975 heeft ook de nieuwe A110 Tour de Corse 75 een grotendeel in het geel gespoten carrosserie, aangevuld met zwart/witte stickers en een zwarte voorklep. Ook het dak heeft deze kleur.

AlpineA110TourDeCorse75e

Op het linker voorscherm plakt Alpine een ‘Tour de Corse 75’ sticker en in het stickerwerk op de linker achterkant is een ‘7’ verwerkt; een verwijzing naar het startnummer van de A110 destijds.

AlpineA110TourDeCorse75b

Ook in de speciale kuipstoelen van Sabelt is de naam van de uitvoering te zien. Het meubilair kan desgewenst worden uitgerust met een harnas in plaats van reguliere gordels. Daarnaast beschikt de A110 Tour de Corse 75 over het vernieuwde infotainment systeem met AppleCarplay en Android Auto.

AlpineA110TourDeCorse75d

De A110 Tour de Corse 75 is voorzien van hoogglans witte 18-inch lichtmetalen velgen waar zich oranje remklauwen van Brembo achter schuilhouden. Al met al is deze speciale Alpine net even wat sportiever en meer hardcore. En opvallender.

AlpineA110TourDeCorse75h

In technisch opzicht is het actiemodel identiek aan de A110 GT, oftewel de sterkere Alpine. Dit betekent dat er onder de kap een 1,8 turbomotor huist die goed is voor 300 pk bij 6.300 toeren en 340 Nm bij 2.400 toeren. Daarmee kan men in 4,2 seconden naar de 100 km/u accelereren. De topsnelheid bedraagt 252 km/u.

AlpineA110TourDeCorse75c

Alpine gaat slechts 150 exemplaren van de A110 Tour de Corse 75 bouwen. Die zullen wereldwijd worden verkocht, waaronder in Nederland. De importeur meldt dat belangstellenden het actiemodel via de Alpine app kunnen bestellen. Wat de speciale A110 in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend, maar reken op circa 92.000 euro.

AlpineA110TourDeCorse75i

 

Reageren is niet mogelijk.