Peugeot kondigt mild hybride versies van 3008 en 5008 aan

0

Peugeot heeft zijn elektrificatieplan voor 2023 gepresenteerd. Alle modellen krijgen een hybride variant, waaronder een nieuwe milde MHEV versie die wordt ingewijd door de 3008 en 5008.

De 3008 en 5008 zijn aan het einde van hun carrière. Peugeot zal eind 2023 een nieuwe generatie 3008 presenteren en in 2024 wordt de huidige 5008 afgelost. Toch hebben deze SUV modellen de eer om een nieuw mild hybride aandrijflijn in te wijden voor de autofabrikant uit Sochaux. Het gaat daarbij om een geëlektrificeerde versnellingsbak met dubbele koppeling. De hiervoor benodigde stroom is afkomstig van een 48 volt systeem met een kleine batterij. De elektromotor in de transmissie voorziet de 136 pk sterke PureTech benzinemotor van extra koppel.

PeugeotElektrisch

Het mild hybride aandrijflijn heeft een EV modus, waardoor beide Peugeot modellen maximaal een kilometer op lage snelheid kunnen rijden. Dat kan bij parkeren of manoeuvreren in stadscentra ideaal zijn. De zichzelf opladende hybride modellen van Toyota kennen ook een dergelijke modus, maar die hebben een iets grotere elektrische actieradius. En zijn zodoende niet van het milde type. Later komt de MHEV ook beschikbaar voor andere modellen van Peugeot. En voor auto’s van andere merken van het Stellantis concern, zoals Citroën en Opel. Volgens Peugeot levert de elektro-ondersteuning tot 15 procent brandstofbesparing op.

Vorige week kondigde Peugeot al de komst van de volledig elektrische e-308 (en e-308 SW) aan en van een verbeterde, zuinigere versie van de e-208 met een hoger vermogen en dankzij een forsere accu een groter rijbereik. In de tweede helft van 2023 zal de ranse fabrikant ook beginnen met de verkoop van de-408.

 

Reageren is niet mogelijk.