Standaarduitrusting Cupra Born Performance en Copper Edition uitgebreid

0

De Essential en Business uitvoeringen van de Cupra Born komen in 2023 in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Indien de emissievrije Spanjaard wordt aangeschaft (of via private lease gereden gaat worden), dan kunnen zij een tegemoetkoming van 2.950 euro krijgen. Daarmee worden deze uitvoeringen van de Born tijdelijk extra bereikbaar. Om de voorkomen dat de belangstelling voor de duurdere uitvoeringen Performance en Copper Edition stilvalt, hebben die versies van Cupra meer toeters en bellen gekregen.

Standaard op alle uitvoeringen van de Born zijn led koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, een sportonderstel en donker getinte ramen achter. In het interieur onderstrepen kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen volgens Cupra het sportieve karakter. Het multimediasysteem met 12 inch touchscreen moet samen met Apple CarPlay en Android Auto bijdragen aan (online) gebruiksgemak en entertainment. De Born Business vult dit aan met onder meer een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, intelligente adaptieve cruise control, een alarmsysteem en het Pre-Crash veiligheidssysteem voor inzittenden.

CupraBorn5

De uitvoeringen Performance en Copper Edition kennen sowieso al een uitgebreidere standaarduitrusting, maar die is nu aangevuld met een 360 graden camera, een dodehoeksensor, een uitparkeer assistent en uitstapwaarschuwing. Dat geldt ook voor de veiligheidssystemen Lane Assist Plus, Emergency Assist en Travel Assist. Met de intelligente parkeerhulp kunnen de Born Performance en de Copper Edition nu bovendien volautomatisch inparkeren. Trained Park Assist herkent zelf de omgeving en kan de Cupra naar een eerder opgeslagen parkeerplaats manoeuvreren.

De Born Performance en Born Copper Edition beschikken standaard over een 231 pk sterke elektromotor en zijn er naar keuze met een 58 kWh of 77 kWh accupakket. De Born Performance is er vanaf 50.990 euro en de Copper Edition vanaf 53.990 euro. Bij de Essential en Business uitvoeringen zorgt een 204 pk sterke elektromotor voor de aandrijving van de achterwielen. De actieradius volgens de WLTP meetmethode bedraagt dan 427 km. Dankzij een laadsnelheid van 120 kW duurt het opladen van het accupakket van de Born van 5 procent naar 80 procent van de maximale capaciteit slechts 35 minuten. 8 minuten laden volstaat al voor 100 kilometer aan extra rijbereik.

Reageren is niet mogelijk.