Comeback voor Jeep Grand Wagoneer

0

Jeep heeft tijdens een dealerpresentatie in de Verenigde Staten enkele digitale beelden getoond van de Grand Wagoneer. Dit toekomstige topmodel komt in 2018 op de markt. Ook is er een eerste foto van de nieuwe Wrangler.

De afbeeldingen zijn afkomstig van een dealerpresentatie in de Verenigde Staten. Daar mochten eigenlijk geen foto’s gemaakt worden, maar in het geniep gebeurde dat toch.

Jeep Grand Wagoneer 2018

Jeep kondigde al in 2014 aan dat de Grand Wagoneer een comeback zou maken. Over 2 jaar moet de productie starten. Hij krijgt veel designtrekjes van de Grand Cherokee en wordt dus een echte Jeep. Anders dan deze huidige gammatopper behoort een 7-zits configuratie tot de mogelijkheden.

De Grand Wagoneer wordt niet alleen fors groter dan de Grand Cherokee, maar ook luxueuzer. Jeep wil met dit model een Amerikaans alternatief bieden voor mensen die nu in een Range Rover rijden. Op de afbeeldingen is te zien dat het mode LED verlichting krijg.

De nieuwe generatie Jeep Wrangler

Op de presentatie liet Jeep ook een (vage) afbeelding zien van de nieuwe generatie Wrangler. Voor wat betreft het design blijft alles grotendeels bij het oude, maar technisch wordt deze oer Jeep helemaal vernieuwd. De nieuwe Wrangler wordt begin volgend jaar voorgesteld en zal dan onder andere leverbaar worden met een 4 cilinder turbomotor à la de Ford Mustang. Verder is een pick-up variant gepland en in een later stadium volgt een stekkerhybride uitvoering.

Verder is bekend geworden dat de Renegade volgend jaar een facelift zal ondergaan. In 2017 start in Europa eveneens de verkoop van de compleet nieuwe Compass. De genoemde 2,0 liter turbobenzinemotor (van circa 300 pk) komt ook beschikbaar voor de Cherokee en Grand Cherokee.

Reageren is niet mogelijk.