Prijsvergelijking DS 7 Crossback La Première

0

Het Franse premiummerk DS begint in juli met de verkoop van de 7 Crossback. Althans, de orderboeken worden dan geopend voor een extra luxueuze uitvoering met een gelimiteerde oplage: de La Première. Daarvan zijn de prijzen nu bekend. De levering start begin 2018.

De La Première uitvoering is verkrijgbaar als 1.6 THP benzine met 225 pk en als 2.0 BlueHDi diesel met 180 pk. Beide motoren drijven via een 8-traps automaat de voorwielen aan. De bijbehorende prijzen bedragen 61.600 euro en 63.100 euro. Deze tarieven liggen dicht bij de eerder afgegeven prijsindicatie van Autointernationaal.nl .

DSFord Volvo
7 SportbackS-MaxXC60
THP 225A La PremièreEcoboost A Vignale+T5A R-Design
61.600 euro61.750 euro61.895 euro
DSAlfa RomeoHyundai
7 SportbackStelvioSanta Fe
BlueHDi 180A La Pr.JTD180A Super Oakw.2.2 CRDiA R Premium
63.100 euro61.645 euro65.995 euro

De DS 7 Crossback La Première is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: wit, donkergrijs en zwart. Die kleuren contrasteren met de donkerrode details die op diverse plaatsen zijn aangebracht, waaronder op de 20-inch lichtmetalen velgen. In het interieur keert de donkerrode kleur, met de poëtische naam Inspiration Art Rubis, terug op de stoelen, het dashboard en talloze andere onderdelen. Het nappaleder op de stoelen en achterbank is aangebracht in ‘horlogebandjesmotief’. De DS 7 Crossback La Première is uitgerust met diverse nieuwe functies, zoals Active Scan Suspension (een systeem dat met behulp van een camera de staat van de weg detecteert en de vering daarop aanpast), Night Vision techniek en een inparkeersysteem.

De eerste exemplaren met dieselmotor worden geleverd vanaf januari en in maart begint de levering van de benzineversies. De prijzen van de reguliere uitvoeringen, die in de loop van 2018 op de markt komen, worden later dit jaar bekend gemaakt. Leaserijders kunnen de DS7 Crossback per direct bestellen. De DS 7 Sportback zal later ook besteld kunnen worden in 1.2 Puretech benzine uitvoering (3 cilinders, 130 pk) en als 1.5 BlueHDi (4 cilinders, 130 pk). Beide modellen hebben een handgeschakelde 6-bak standaard. In 2019 volgt een stekkerhybride uitvoering met vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van 300 pk.

Reageren is niet mogelijk.