Extra Bruut: Mercedes E-klasse All-Terrain 4×4²

0

Mercedes wist een tijdje terug de schijnwerpers op zich gericht te krijgen met de G klasse 4×4² . Dat model heeft blijkbaar zo’n indruk gemaakt dat de ingenieurs van het bedrijf hetzelfde trucje nu ook toepassen op een E klasse Estate. Het resultaat: een beest waar de Audi A6 Allroad slapeloze nachten van krijgt.

Deze concurrent had de niche voor Duitse terreinlook stationwagons lange tijd voor zichzelf, maar Mercedes heeft zich met de E klasse All-Terrain ook gemeld op het feestje. De rivaal voor de Audi A6 Allroad was er tot nu toe alleen in heel brave uitvoeringen, maar Mercedes heeft al vaker laten zien de haren los de durven gooien.

Met dit beest brengt Mercedes de E klasse All-Terrain op een speciale manier onder de aandacht. Voor de ontwikkeling van deze 4×4² versie heeft ingenieur Jürgen Eberle 6 maanden nodig gehad. Hij is gebaseerd op de 333 pk sterke E 400 All-Terrain, maar beschikt over de assen van de G 500 4×4². De 20-inch velgen zijn afkomstig van de G klasse en voorzien van enorme terreinbanden.

Het resultaat is extreem verbrede en wel heel ruig ogende E klasse met liefst 420 millimeter aan bodemvrijheid. Dat is meer dan wat de G kan bieden. En 160 millimeter meer dan bij de reguliere E klasse All-Terrain, Vijvers van een halve meter diep? Geen probleem. En een verkeersdrempel zal hij ook zonder verslikken verorberen.


Of de E klasse All-Terrain 4×4² een pareltje is om naar te kijken, of een gedrocht, is een kwestie van smaak. Al is het bijna hallucinant dat Mercedes niet uitsluit dat deze creatie daadwerkelijk in productie gaat. Gelimiteerd weliswaar, maar toch. Je kan Mercedes er niet van betichten geen lef te hebben.

Reageren is niet mogelijk.