Prijsvergelijking DS 7 Crossback

0

DS opent deze week de orderboeken voor de 7 Crossback. De instapprijs van deze premium SUV bedraagt 43.190 euro. Voor dit bedrag krijg je de 130 pk sterke 1,5 liter BlueHDi dieseluitvoering met handgeschakelde 6-bak in Chic tenue. Benzinefans worden bediend met de 225 pk sterke 1.6 Puretech Performance Line uitvoering. Die is er, inclusief 8-traps automaat, vanaf 51.890 euro.

DSAudiVolvo
7 CrossbackQ3XC40
BlueHDi 130 Chic
TDI 150D3
43.190 euro43.275 euro43.975 euro
DSBMWInfiniti
7 CrossbackX2QX30
Puretech 225A Performance
sDrive20iA High Ex.2.0tA Premium AWD
51.890 euro± 52.200 euro52.450 euro
DSLand RoverRenault
7 CrossbackRange Rover EvoqueKoleos Initiale Paris
BlueHDi 180A Be Chic
eD4 SE DynamicdCi 175A
54.490 euro54.550 euro53.290 euro
DSFordLexus
7 CrossbackKuga Vignale NX
Puretech 180A Executive
Ecoboost 182A 4WD300h
48.990 euro48.995 euro48.995 euro

Met de 7 Crossback maakt DS een doorstart in het premiumsegment. De orderstroom dreigde helemaal op te drogen doordat er sinds 2011 geen nieuwe modellen meer waren geïntroduceerd, maar nu kunnen de verkopers hun mouwen weer oprollen. De eerste leveringen van de 7 Crossback zijn voor februari of maart volgend jaar gepland. De Première Edition bijt dan de spits af. In 2019 volgt de 3 Crossback, die ook leverbaar wordt in volledig elektrische uitvoering. Moederbedrijf PSA zegt 20 tot 30 jaar nodig te hebben om DS stevig in het premiumzadel te hijsen. Voor deze tijdsplanning hebben de Fransen gekeken naar de transformatie van Audi tot volwaardig alternatief voor BMW en Mercedes.

Bij een premiummerk horen niet alleen auto’s van bovengemiddeld hoge kwaliteit, maar ook topservie. Hiertoe is, begin oktober, een Nederlands belcentrum ingericht onder de naam ‘DS At Your Service’. Daarmee kunnen DS klanten 7 dagen per week, 24 uur per dag persoonlijk contact opnemen. Niet alleen bij een lekke band, maar ook voor de haal&breng service of bij vragen over ‘mobiliteitsoplossingen’ zoals dat tegenwoordig heet. Klanten kunnen tot 8 jaar na aanschaf van een DS gebruik blijven maken van de diensten van het associaties met Pim Fortuyn oproepende ‘DS At Your Service’.


Hopelijk heeft DS een betere smaak bij de inrichting van de zogeheten Stores en Salons. Met de eerste omschrijving bedoelen de Fransen merkspecifieke showrooms. In de salons delen de modellen van DS de ruimte met Citroën, al zou er wel sprake zijn van een chiquere uitstraling dan in de dealervestigingen waar de thuiszorgmedewerkster haar C1 op afbetaling koopt. Er is een aparte corner waar de klant kan doorwerken als zijn auto onderhoud of (we hebben het tenslotte over Franse modellen) reparatie heeft. Het premiummerk van PSA start in Nederland met 2 Stores en 7 Salons. In alle werkplaatsen worden speciale inspectiehoeken ingericht voor de auto’s van DS.

In de tweede alinea werden de hemdsmouwen van de verkopers genoemd, die eindelijk opgerold kunnen worden. Dat moet niet al te letterlijk worden genomen, want het gaat om personeel in een prachtig maatpak dat zich ‘DS Expert Advisor’ mag noemen. Die krijgt een week training in Parijs om de merkidentiteit optimaal te kunnen uitstralen. Ook krijgt hij les in de modernste verkoopmethoden om de klant via ‘virtual reality’ de gewenste auto volledig digitaal te helpen samenstellen.

Elke auto wordt vroeg of laat ingeruild. Bij de modellen van DS is dat niet anders. De occasions zullen in eigen beheer (via de Stores en Salons) vervolgens weer aan de man gebracht worden. Om het vertrouwen in die tweedehands auto’s te vergroten, is het ‘DS Certified’ label ontwikkeld. Dit kwaliteitskeurmerk houdt in dat occasionkopers gebruik kunnen maken van alle bovengenoemde diensten.

In een later stadium zal DS de 7 Crossback ook gaan leveren met een 180 pk sterke 2,0 liter BlueHDi dieselmotor (standaard voorzien van 8-traps automaat; vanaf 54.490 euro) en de even krachtige 1.6 Puretech (met dezelfde transmissie vanaf 48.990 euro). In 2019 volgt een 300 pk sterke E-Tense stekkerhybride versie van de DS 7 Crossback. Dat zal de enige uitvoering in het gamma zijn met vierwielaandrijving.

Reageren is niet mogelijk.