Positieve én negatieve publiciteit voor DS 7 Crossback

0

Eind vorig jaar kondigde PSA een joint venture met de Chinese hightech gigant Huawei aan op het gebied van voertuig connectiviteit. Op de autotentoonstelling van Beijing wordt de eerste ‘liefdesbaby’ van de Franse autoproducent met het Chinese bedrijf getoond: een DS 7 Crossback met een specifieke interface voor mobiele apparaten.

Vroeger waren de werelden van de auto en de computer / elektronica gescheiden. Maar nu vervlechten zij in verband met thema’s als connectiviteit, multimedia of navigatie steeds meer. Het is dan strategisch slim om zaken te gaan doen met het beste jongetje van de klas. En volgens PSA is dat Huawei, wereldwijd bekend om zijn smartphones.

De Chinese specialist voor mobiele apparaten biedt de Franse autobouwer een oplossing voor cloud connectiviteit, genaamd OceanConnect. De koper van de DS 7 Crossback kan profiteren van nieuwe functies: “klanten hebben toegang tot nieuwe diensten zoals internetnavigatie, spraakherkenning in “natuurlijke taal” en een serviceportaal waarmee via het scherm aan boord van de DS 7 Crossback contact kan worden gezocht. Ook kan de staat van onderhoud van het voertuig en de rit geschiedenis vanaf de smartphone worden opgevraagd.

De services die Huawei biedt zijn ook erg handig voor wagenparkbeheerders die via een update toegang hebben tot uitgebreide onderhoudsgegevens. Dat moet DS helpen om op de zakelijke markt een interessante partij te worden. Net als in Europa is de 7 Crossback het eerste model het premiummerk opnieuw gelanceerd wordt. Door te lang vast te houden aan modellen als de 4 en 5, die bovendien niet bijster succesvol waren (om het zachtjes uit te drukken), waren de verkopen vrijwel opgedroogd.

Nu maar hopen dat het niet alleen maar uiterlijk vertoon is bij de nieuwe DS 7 Crossback. PSA zegt veel werk te maken van de bouwkwaliteit, maar dat kon niet voorkomen dat Jeremy Clarkson, de ster van het tv-programma The Grand Tour op Amazon Prime, met een kapotte DS 7 Crossback langs de weg kwam te staan. Een blamage voor het vlaggenschip van het Franse premiummerk.

Toen Clarkson gedwongen was om vanwege pech de DS 7 Crossback op de stoep te parkeren terwijl hij door de straten van Londen reed, werd dit beeld (natuurlijk) snel door de makers van het tv-programma vereeuwigd. Ook voorbijgangers legden het voorval vast. Schrale troost voor DS is dat de Alpine A110 blijkbaar ook met de Franse slag wordt gemaakt. Die kwam een paar weken geleden met panne tijdens tv opnames van Top Gear tot stilstand.

Reageren is niet mogelijk.