Ferrari scoort met V8 modellen

0

In het afgelopen kwartaal kon Ferrari mooie cijfers aantekenen. Er werden 208 meer auto’s verkocht (namelijk 2.671 exemplaren; een stijging van 8,4 procent), de omzet klom met 9 procent tot 984 miljoen euro en ook de winst nam flink toe.

Dat Ferrari zo goed scoorde in het afgelopen kwartaal is te danken aan de sterke verkoop van haar 8 cilinder modellen. De belangstelling voor de sportwagens met V12 motor liep licht terug. De verkopen van de Portofino en de 812 Superfast stegen met ruim 12 procent. Dankzij deze 8 cilinder sportwagens kon Ferrari 184 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven. Dat was 14 procent meer nettowinst in vergelijking met een jaar eerder.

Vooral in China gingen de zaken voor de wind. Ferrari zag aldaar zijn verkopen met liefst 63,3 procent toenemen. Het bedrijf verklaart de opvallende stijging door het feit dat Chinese klanten de aankomende scherpere emissieregels voor willen zijn. In Noord en Zuid Amerika daalden de leveringen. Ferrari had ook de wind in de rug door positieve wisselkoerseffecten.

Voor heel 2019 rekent Ferrari onder meer op een omzet van meer dan 3,5 miljard euro en een stijging van het bedrijfsresultaat. In mei presenteerde Ferrari zijn nieuwe stekker hybride SF90 Stradale (zie foto boven), ter ere van het 90-jarige bestaan van het bedrijf. Het totaal aantal verkopen zal naar verwachting uitkomen op bijna 5.300 auto’s.

Ferrari zal in de tweede helft van het jaar 2 nieuwe modellen presenteren. Eén daarvan zal extra speciaal zijn: de 812 Superfast Spider. Die wordt net als de gesloten uitvoering aangedreven door een 6,5 liter V12 motor van 800 pk en 718 Nm. De andere nieuwe Ferraru is mogelijk de F8 Spider. Het is in ieder geval niet de SUV, want die staat pas voor over een jaar of twee op de kalender. Daarvan is al wel de naam bekend: Purosangue. Dat betekent ‘volbloed’ in het Italiaans. In september 2018 werd bekendgemaakt dat Ferrari van plan is om in de periode tot en met 2022 liefst 15 nieuwe modellen te introduceren. Die koers varen de Italianen nog steeds.

Reageren is niet mogelijk.