Peugeot 208 tijdelijk niet leverbaar met 3D cockpit

0

Peugeot heeft een tekort aan dashboards van het zogeheten i-Cockpit type voor de nieuwe 208.

De verkoopcarrière van de nieuwe Peugeot 208 is redelijk goed begonnen. Het model arriveerde eind 2019 bij de dealers en voerde in januari in Frankrijk direct de registratie statistieken aan, vóór de eveneens nieuwe Renault Clio. Dit model is al generaties lang marktleider in eigen land, maar moest afgelopen maand even pas op de plaats maken vanwege productieproblemen.

Maar ook bij de Peugeot 208 gaat niet alles van een leien dakje. Boosdoener is zijn zeer moderne dashboard: het digitale 3D instrumentarium, ook wel i-Cockpit genoemd en standaard vanaf het uitrusting niveau Allure. Dit type boordplank (zie tweede foto) is momenteel niet beschikbaar. Dit betekent dat alle 208 klanten die nu een exemplaar van de compacte Peugeot besteld hebben zich tevreden moeten stellen met traditionele naaldtellers zoals die van de basisversie Active (zie derde foto).

De reden voor dit ‘voorraadprobleem’ is dat een leverancier onvoldoende productiecapaciteit heeft. Het gaat om een bedrijf dat één van de materialen, die nodig zijn voor de vervaardiging van de LCD schermen, moet verzorgen. Maar eigenlijk heeft Peugeot zelf ook schuld aan de kwestie, want zij heeft het verkoopaandeel van de luxueuzere uitrusting niveaus (Allure, GT-Line en GT) te laag ingeschat. Op basis van de te conservatieve raming van de autofabrikant heeft de leverancier van de i-Cockpit (moederbedrijf PSA wil de naam niet bekendmaken) niet voldoende productiecapaciteit gecreëerd, met als gevolg dat het vraagtempo naar de duurdere uitvoeringen van de 208 niet kan worden bijgehouden.

Na aanpassing van de productiecapaciteit bij de leverancier denkt Peugeot vanaf maart alsnog wel te kunnen voldaan aan de vraag naar de Allure, GT-Line en GT uitvoeringen van de 208. In de tussentijd biedt de autofabrikant aan Allure klanten, om het 3D i-Cockpit gebrek te compenseren, een korting van 500 euro indien zij akkoord gaan met naaldtellers. Voor GT-Line en GT kopers is het puur een kwestie van geduld hebben.

Reageren is niet mogelijk.