Tesla concurrent Lucid Motors gaat naar beurs

0

De debuterende fabrikant van elektrische auto’s, Lucid Motors, krijgt een beursnotering in New York. De in 2007 opgerichte rivaal van Tesla wordt geleid door Peter Rawlinson. Hij is een voormalige ingenieur die eerder voor Elon Musk werkte.

Lucid Motors zegt in de tweede helft van dit jaar te willen beginnen met de productie van zijn luxe sedan, de Air. De in Californië gevestigde onderneming bouwt de auto’s bij een fabriek in Arizona. Momenteel telt Lucid Motors circa 2.000 werknemers. Voor het einde van dit jaar moeten daar nog 3.000 bijkomen, aldus Rawlinson (zie tweede foto).

Rawlinson heeft al regelmatig gezegd dat Lucid Motors geen directe concurrent is van Tesla, omdat zijn bedrijf zich meer richt op het duurdere segment van de markt voor elektrische auto’s. Dit betekent dat hij Audi (e-Tron GT), Mercedes-Benz (EQS) en Porsche (Taycan) wel als concurrenten beschouwd. Tesla richt zich volgens hem meer op massaverkopen en zou dus in competitie zijn met Ford (Mustang Mach-E), Hyundai (Ioniq 5) en Volkswagen (ID.4).

De marktwaarde van Lucid Motors bedraagt momenteel 24 miljard dollar. De beursgang verloopt via een fusie van Lucid met de lege beurshuls Churchill Capital IV. Daarnaast vindt er een kapitaalinjectie plaats van investeerders. Met de opbrengsten wil de debutant op de automarkt zijn productiecapaciteit uitbreiden. Een van de vroege investeerders in Lucid Motors is het Saoedische staatsinvesteringsfonds. Dat komt nu opnieuw met geld over de brug.

Reageren is niet mogelijk.