Prijs vergelijking nieuwe Toyota Corolla Cross

0

Toyota maakt alle prijzen bekend van de Corolla Cross. De eerste SUV variant van ’s werelds bestverkochte auto is leverbaar vanaf 36.995 euro. De Corolla Cross beschikt als eerste model over Toyota’s vijfde generatie hybridetechnologie. Bestellen kan per direct. De eerste exemplaren van de Corolla Cross worden in het najaar van 2022 in Nederland verwacht.

Comfort, ruimte en functionaliteit. Dat zijn volgens Toyota allemaal eigenschappen van de nieuwe Corolla Cross. Die worden gecombineerd met de nieuwste hybride technologie van de Japanners. De aandrijflijn van de Corolla Cross kenmerkt zich door meer koppel, meer elektrisch vermogen, meer efficiëntie én meer rijplezier.

ToyotaCorollaCrossPrijs2

Bij de verkoopstart is de Corolla Cross te bestellen in 4 verschillende uitvoeringen. De prijslijst begint met de Active versie. Met onder meer de veiligheidsbundel Toyota Safety Sense 3 (met o.a. Automatic High Beam, Emergency Driver Stop System, Intelligent Adaptive Cruise Control, vermoeidheidsherkenning, Pre Collision System (met overdag detectie van fietsers & dag en nacht voor voetgangers) en Lane Trace Assist), led verlichting voor & achter, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, het Toyota Smart Connect multimediasysteem (met een 10,5 inch groot touchscreen met Cloud navigatie, Apple CarPlay & Android Auto), 17 inch lichtmetalen velgen en een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium is deze 36.995 euro kostende Corolla Cross Active al mooi compleet.

ToyotaCorollaCrossPrijs6

Toyota Renault Toyota
Corolla Cross Kadjar C-HR
2.0 HP Hybrid Active 1.3 TCe 160 EDC Techno 2.0 HP Hybrid Dynamic
36.995 euro 37.990 euro 38.010 euro

ToyotaCorollaCrossPrijs7

De Corolla Cross Dynamic maakt het exterieur van de SUV nog wat stoerder, met onder meer zwart gepolijste 18 inch lichtmetalen velgen, privacy glas, roof rails en een zwart gelakte grille met een rand in titanium kleur. Ook de verlichting is aangepast. Zo beschikt de Corolla Cross Dynamic over led dag verlichting, idem achterlichten en sequentiële led knipperlichten voor de voorzijde. Dankzij Smart entry en een Smart Key met bewegingssensor, is instappen bovendien gemakkelijker. De Corolla Cross Dynamic is leverbaar vanaf 39.495 euro.

ToyotaCorollaCrossPrijs8

Toyota Hyundai Mazda Opel
Corolla Cross Tucson CX-5 Grandland
2.0 HP Hybrid Dynamic 1.6 T-GDI Hybrid i-Motion SA-G 165 6AT 1.2 Turbo Edition
39.495 euro 38.695 euro 39.740 euro 39.999 euro

ToyotaCorollaCrossPrijs9

Tijdelijk is de Corolla Cross er ook als First Edition. De meerprijs ten opzichte van de Dynamic bedraagt slechts 500 euro, maar daarvoor krijgen vroege beslissers veel luxe terug. Zo zijn de stoelen bekleed met luxe stof en zwart kunstleder en beschikken de voorstoelen over stoelverwarming, is de achterklep elektrisch bedienbaar, is draadloos laden van een telefoon mogelijk en beschikt de auto over Blind Spot Monitor, Rear Cross Traffic Alert, Safe Exit Assist en intelligente parkeersensoren voor en achter. De Corolla Cross First Edition is er tijdelijk vanaf 39.995 euro.

ToyotaCorollaCrossPrijs10

Toyota Citroën Kia
Corolla Cross C5 Aircross Sportage
2.0 HP Hybrid Launch Ed. 1.2 PureTech 130 Feel 1.6 T-GDI Hybrid Dynamic+
42.995 euro 44.690 euro 43.395 euro
Nissan Toyota Volkswagen
Qashqai RAV4 Tiguan
1.3 DIG-T 158 N-Connecta 2.5 Hybrid Comfort 1.5 TSI 150 pk DSG Life
43.490 euro 43.885 euro 44.790 euro

ToyotaCorollaCrossPrijs11

Voor wie de meest complete Corolla Cross wil, is er de Launch Edition. Met zwart geperforeerde vol lederen bekleding, stuurwiel verwarming, een 360 graden camera, Toyota Smart Connect+, een elektrische verstelbare bestuurdersstoel, een verwarmbaar stuurwiel en een JBL Premium audiosysteem met 9 speakers inclusief een subwoofer laat de Launch Edition volgens Toyota qua uitrusting niets meer te wensen over. Alhoewel: de 42.995 euro kostende Corolla Cross Launch Edition is ook nog te bestellen met een optioneel glazen panoramadak.

ToyotaCorollaCrossPrijs3

De Corolla Cross maakt gebruikt gebruik van Toyota’s GA-C-platform, waar ook de Toyota C-HR op gebaseerd is. Die auto wordt alom geprezen vanwege zijn rijplezier. De Corolla Cross is 4.460 mm lang, 1.825 mm breed en 1.620 mm hoog en daarmee in alle opzichten wat groter dan de C-HR. De wielbasis is echter gelijk en bedraagt 2.640 mm. Vanwege de lage til drempel en de brede laadopening, is de bagageruimte van de Corolla Cross goed toegankelijk en daarmee volgens Toyota ideaal voor het inladen van bijvoorbeeld een fiets of kinderwagen.

ToyotaCorollaCrossPrijs4

Bij de verkoopstart zijn 8 exterieurkleuren beschikbaar: Pure White solid, Platinum Pearl White parelmoer, Shimmering Silver metallic, Manhattan Grey metallic, Attitude Black metallic, Urban Khaki signaal lak, Cobalt Blue metallic en Lava Red parelmoer. Net als alle andere Toyota modellen geldt ook voor de Corolla Cross een garantietermijn tot 10 jaar en 200.000 kilometer.

ToyotaCorollaCrossPrijs5

Reageren is niet mogelijk.