Prijs vergelijking Lucid Air Dream Edition

0

De inmiddels veel besproken Air van Lucid Motors komt ook naar Europa. De spraakmakende elektrische topsedan debuteert in de Verenigde Staten, maar komt daarna onze kant op. Binnenkort (op 13 mei) opent Lucid Motors haar eerste Europese verkooppunt. De primeur is voor het Duitse München. Daarna volgen Noorwegen, Zwitserland en Nederland.

Afgelopen september opende Lucid Motors bij ons al de orderboeken voor de Air. Wie een aanbetaling van 900 euro deed, kon vanaf die maand de elektrische sedan al als Pure standaardversie, als Touring of als Grand Touring reserveren. Wie al een reservering heeft gedaan, kan van Lucid Motors een bijzonder aanbod verwachten. Het merk biedt deze mensen namelijk de heftige Dream Edition P en Dream Edition R aan. Concreet betekent dit dus dat reserveringshouders de mogelijkheid krijgen om hun bestelde Air op te waarderen naar een van deze 2 speciale uitvoeringen. Er komt slechts een beperkt aantal exemplaren van de Dream Editions beschikbaar voor de Europese markt (in de Verenigde Staten gaat het om slechts 520 stuks).

De eerste (met de ‘P’ van ‘Performance’) is liefst 1.126 pk en 1.390 Nm sterk. In deze vorm zit de Air in 2,7 seconden op 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 270 km/u. De Dream Edition R (de laatste letter staat voor ‘Range’) beschikt over even veel koppel, maar zijn motorvermogen is met 946 pk minder buitenissig. Die lagere waarde heeft geen gevolgen voor de topsnelheid, maar wel voor de sprinttijd: de Air Dream Edition R heeft 0,2 tel langer nodig om naar 100 km/u te zoemen. Daar staat een actieradius van liefst 900 kilometer tegenover. Dat is een record in de huidige markt. De eerder genoemde topsnelheid van 270 km/u is overigens ook extreem hoog voor een volledig elektrische auto.

Lucid Motors BMW Mercedes-Benz Porsche
Air i7 EQS Taycan
Dream Edition xDrive60 Full Options 580 4Matic AMG Line
Turbo S
222.000 euro 195.465 euro 159.910 euro 191.800 euro

De Dream Editions gaan in Nederland 222.000 euro kosten. Dit betekent dat men voor hetzelfde geld kan kiezen uit óf extra vermogen óf een groter bereik. De eerste exemplaren worden eind dit jaar verwacht. De gewone Lucid Air krijgt als Pure een vanafprijs van afgerond 100.000 euro. Standaard zijn altijd 2 elektromotoren, vierwielaandrijving en een extreem hoge spanning in de aandrijflijn van 924 Volt.

Het nog jonge automerk Lucid Motors is gevestigd in de Amerikaanse staat Californië. De Air wordt geproduceerd in een nieuwe fabriek in Casa Grande, Arizona. Minder luxe en minder krachtige varianten staan op de planning.

 

Reageren is niet mogelijk.