Tesla Model Y schittert in crashtest

0

Euro NCAP is met de Tesla Model Y, de Kia Niro, de Genesis GV60, de Ora Funky Cat en de Wey Coffee 01 in volle vaart tegen een betonblok aangereden. Doel was om te achterhalen hoe (on)veilig dit quintet aan nieuwe auto’s is. Het resultaat? De Tesla Model Y gaat er vandoor met de allerhoogste score ooit (volgens de huidige testprotocollen).

De veiligheid van de Tesla Model Y werd niet alleen beloond met de maximale 5 sterren, maar Euro NCAP kende aan de elektrische cross-over op basis van de huidige testcriteria in 2 van de 4 categorieën ook de hoogste score ooit toe. Het bots instituut spreekt dan ook van een “bijna perfecte en record brekende score”.

TeslaModelY

De Model Y scoort namelijk 97 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 98 procent voor de veiligheidsassistentiesystemen. Bij het testen van deze beschermengelen (‘Safety Assist’) bleek de Tesla volgens Euro NCAP “opvallend goed in staat om botsingen met andere auto’s, voetgangers en fietsers te voorkomen”. Michiel van Ratingen, Secretaris-generaal van het botsinstituut, voegt er aan toe: “Tesla heeft laten zien dat niets dan het beste genoeg voor ze is en we hopen dat ze dat doel ook in de toekomst na zullen blijven streven”. Voor wat betreft de bescherming van kinderen behaalde de Model Y een score van 87 procent en voor die van voetgangers 82 procent.

De Tesla Model Y is dus de grote winnaar van de jongste Euro NCAP crashtests, maar ook 2 nieuwe Chinese auto’s kwamen verrassend goed uit de bus. Het gaat hierbij om de ORA Funky Cat en de WEY Coffee 01. Deze modellen sleepten ook 5 sterren in de wacht. Daarmee scoorden zij beter dan de nieuwe Kia Niro en de BMW i4, die beide slechts 4 sterren kregen.

 

Reageren is niet mogelijk.