Leaseregistraties: Kia en Peugeot 208 gaan aan kop

0

Er zijn in oktober 15.187 leaseauto’s op kenteken gezet. Dat is een plus van 22,2 procent. Van het aantal geregistreerde exemplaren was precies een kwart volledig elektrisch (bijna 4 duizend stuks), oftewel hetzelfde percentage als in oktober vorig jaar.

Over heel 2022 is de achterstand in leaseregistraties nu bijna ingelopen, zo blijkt uit cijfers van het RDC. Kia ging in oktober opnieuw aan kop, ondanks een daling in het aantal auto’s dat op kenteken werd gezet (1.428 exemplaren; 19,2 procent minder dan vorig jaar in dezelfde maand). Volkswagen, de grootste concurrent, pluste wel (1,2 procent) maar de 1.401 registraties waren niet voldoende om de Koreanen van de troon te stoten.

Op jaarbasis gaat Kia nog ruimschoots aan kop. Volkswagen lijkt de achterstand in het aantal lease registraties niet meer in te kunnen lopen. Toyota bezet op jaarbasis de derde podiumplaats maar had een slechte maand want er werden slechts 628 auto’s op kenteken gezet. Dat is 52 procent minder dan vorig jaar. Voor wat betreft de periode januari t/m oktober volgt Peugeot op plek 4. Dit merk zette afgelopen maand 4,1 procent minder auto’s op kenteken, namelijk 1.068 exemplaren. Voor Ford, die de jaar top 5 compleet maakt, waren er 1.074 registraties. Dat waren er 10,8 procent meer dan vorig jaar.

Op modelniveau voert de Peugeot 208 al maanden de ranglijst aan. Dat was ook in oktober het geval dankzij 581 registraties, hetgeen er 74,0 procent meer waren dan vorig jaar. Iets minder dan de helft van de registraties (253 stuks) van deze Fransoos betreft de volledig elektrische variant. Daarna volgen de Kia Picanto (werd 553 keer op kenteken gezet; 52,3 procent vaker dan vorig jaar), de Opel Corsa (497; +33,6 procent) en de Volvo XC40 (491; +83,2 procent). Deze Zweedse SUV was in oktober de meest geregistreerde elektrische leaseauto. Hekkensluiter in de top 5 van oktober is de Renault Clio met 429 registraties (59,5 procent meer dan in dezelfde maand van 2021).

Reageren is niet mogelijk.