Fisker toont nieuwe modellen

0

Het Amerikaanse Fisker, in een vorig leven aanbieder van de Karma, een stekker hybride sportieve sedan, maar sinds een faillissement als gevolg van de productie en verkoop van die auto helemaal tot het volledig elektrische geloof bekeerd, heeft nieuwe computerfoto’s verspreid van de Pear. Dit model moet na de Ocean in productie gaan. Fisker heeft ook plannen voor een elektrische pick-up.

Hoewel de Ocean zich nog moet bewijzen, is de baas van het bedrijf, Henrik Fisker, al weer druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw model: de Pear. Die is een slag kleiner en vooral goedkoper. Pear staat voor: Personal Electric Automotive Revolution, al moet je de beloofde ‘revolutie’ waarschijnlijk met een korreltje marketingzout nemen. Dat Fisker desondanks dit woord in de mond neemt, komt doordat de Pear schone en betaalbare individuele mobiliteit in steden mogelijk zou maken. Vanuit Europees perspectief gaat het weliswaar niet om een handig compact model, maar Amerikanen hebben natuurlijk andere normen. Zij zullen het gemak waarmee de 4,5 meter lange Pear te parkeren valt een verademing vinden. Ook in vergelijking met de Ocean, want die is 4,78 meter groot.

FiskerPear4

Dit neemt niet weg dat de Pear er gelikt uit ziet. Zijn bonkige cross-over carrosserie ziet er vlot en modern uit, maar hij onderscheidt zich vooral door zijn achterkant met brede heupen en led lichten die volledig rond de achterruit lopen en waarbij het derde remlicht bovenin zit. Ook aan de voorzijde is de verlichting knap uitgewerkt, met erg smalle, platte koplampen die visueel overlopen in een lichtgevende strip.  Die loopt in het midden uit in de eveneens verlichte modelnaam.

FiskerPear6

De Pear zou in 2024 zijn Amerikaanse marktdebuut moeten beleven. Daarna komt het model naar Europa. Richtprijs voor de Nederlandse markt is 39.900 euro. Voor dit bedrag krijgt de klant een Pear met één elektromotor. Een tweede exemplaar, die vierwielaandrijving mogelijk maakt, kost extra. De variant met de grootste actieradius kan op een volle accu zo’n 500 kilometer ver komen. Net als de Ocean wordt ook de Pear leverbaar met zonnecellen op z’n dak. Volgens Fisker heeft hij al 5.600 orders voor het nieuwe model dat later dit jaar volledig onthuld zal worden en waarvan de productie verzorgd gaat worden door Foxconn.

FiskerAlaska

Fisker heeft ook nog een derde model in petto: de Alaska. Dat is een volledig elektrische pick-up waarvan voorlopig alleen nog maar een schets is. De Alaska (niet te verwarren met de Renault Alaskan) moet gaan concurreren met de langverwachte Tesla Cybertruck, de Ford F-150 Lightning en de Ram 1500 Revolution.

 

Reageren is niet mogelijk.