Smart schetst de #3

0

Smart heeft de eerste ontwerpdetails en officiële naam van zijn allereerste sportieve coupé onthuld: de #3.

De #3 is het tweede model dat het merk lanceert sinds de helft van de aandelen in Chinese handen is beland. Het is een volledig elektrische SUV coupé met een sportief design. De nieuwe auto is net als de Smart #1 ontworpen door het designteam van Mercedes-Benz en wordt op 18 april op de Auto Shanghai tentoonstelling gelanceerd.

Net als de #1 is het interieur- en exterieurontwerp van de Smart #3 een creatie van het designteam van Mercedes-Benz. Het design bevat diverse opvallende details. Aan de voorkant worden smalle LED koplampen gecombineerd met een ‘haaienneus’ en een A-vormige brede grille. Aan de zijkanten ontmoet het opvallende 2-kleurige dak de vloeiende, doorlopende designlijn die de A-stijl en C-stijl verbindt, waardoor volgens Smart een fastback-silhouet ontstaat. Aan de achterzijde toont de schets van de Smart #3 een prominente spoiler. Dat zou voor een sportievere uitstraling moeten zorgen.

De Smart #3 is een aanvulling op de Smart #1 die deze zomer in Nederland zijn opwachting maakt. Details over de nieuwe #3 volgen in een later stadium.

Reageren is niet mogelijk.