Peugeot nog steeds verstrikt in problemen met haar plug-in hybride modellen

0

In minder dan 5 maanden tijd heeft Peugeot al 5 terugroepacties gelanceerd voor een aantal van haar PHEV modellen. Nu volgt de 6de. Het maakt duidelijk dat Peugeot nog steeds verstrikt is in problemen met haar plug-in hybride auto’s.

Al jaren staan de 1.2 PureTech en 1.5 BlueHDi varianten van Peugeot in een kwaad daglicht. Ook soortgelijke modellen van de voormalige PSA Groep (inclusief Opel) hebben grote betrouwbaarheidsproblemen, maar ja, de hoogste boom vangt nou eenmaal de meeste wind. Te midden van deze negatieve publiciteit zou je kunnen denken dat de plug-in hybride modellen een goed alternatief zijn voor degenen die Peugeot fan zijn, maar niet meerdere keren naar hun dealer willen gaan. Helaas zijn ook deze laatste modellen de afgelopen maanden het slachtoffer geworden van technische problemen die een bezoek aan de werkplaats noodzakelijk maken.

Dus na problemen als corrosie van de batterijbeschermingsplaat, mogelijke oververhitting van dit onderdeel, defecte oplaadkabels en opnieuw mogelijke oververhitting, betreft de terugroepoperatie dit keer opnieuw een risico op ongecontroleerde temperatuurstijging op bepaalde exemplaren van de 3008 en 508 (foto). Het gaat om Peugeot modellen die zijn gebouwd tussen 12 maart 2019 en 8 december 2022. Deze auto’s waren enkele weken geleden al het doelwit van een terugroepactie van dezelfde types.

Peugeot geeft niet het aantal betrokken voertuigen per model weer, dus het is niet bekend hoeveel exemplaren in Nederland terug moeten naar de dealer, maar niettemin wordt gespecificeerd dat het alleen al in Frankrijk om 19.290 auto’s van het eigen merk gaat. In die auto’s moet een nieuwe versie van de batterijmonitoringsoftware geïnstalleerd worden. Dit duurt slechts enkele tientallen minuten, maar kan niet ‘over the air’. Als de accu echter door oververhitting reeds beschadigd is geraakt, dan moet deze worden vervangen en is de 508- of 3008-rijder langer zijn of haar auto kwijt.

Reageren is niet mogelijk.