Peugeot 205 GTI is heet

0

De prijs van sommige youngtimers, met name klassieke hete hatchbacks, zit al enkele jaren in de lift. Op de veiling in Silverstone in het Verenigd Koninkrijk, eind juli, werd die trend opnieuw bevestigd. Een Peugeot 205 GTi (weliswaar in ‘concours’ staat) vond er een nieuwe eigenaar voor de niet onaardige som van 36.000 euro. Samen met de Volkswagen Golf GTI is de Fransman de oervader van het hete hatchback segment.

De betreffende Peugeot 205 GTi 1.9 heeft als bouwjaar 1989 maar op de teller staat minder dan 13.000 kilometer. Zowel de carrosserie als het interieur verkeren in nieuw staat. De auto heeft tot nu slechts één eigenaar gehad. De enige noodzakelijke ingreep om de Peugeot weer rijdend te krijgen, is het monteren van nieuwe banden, want ook in dat opzicht is de 205 GTi volledig origineel.

De nieuwe eigenaar had op de veiling liefst 30.938 Britse pond over voor deze hete Fransman, ofwel 36.457,88 euro. Daarmee is dit de duurste Peugeot 205 GTi ooit. De prijs is ruim 4 mille hoger dan de 208 GTi by Peugeot Sport moet opbrengen. Wie er nog eentje heeft staan, kan zichzelf dus rijk rekenen.

Reageren is niet mogelijk.