Facelift voor Isuzu D-Max

0

Isuzu heeft zijn pick-up D-Max een facelift gegeven. Naast cosmetische correcties is er sprake van een grondige onderhuidse metamorfose. Isuzu monteert in de D-Max namelijk een nieuwe dieselmotor.

dmax2017a2

De vernieuwde D-Max beleeft zijn Europese debuut op de autosalon van Brussel, januari volgend jaar. Isuzu heeft de pick-up een nieuwe neus gegeven met een hertekende grille (hoewel de hoeveelheid chroom niet afgenomen lijkt), andere projectiekoplampen met LED techniek plus een ‘inham’ ter hoogte van de grens met de grille en gewijzigde mistlampen. Aan de achterkant blijft de facelift van de bij Rijkswaterstaat populaire pick-up beperkt tot nieuwe lichtblokken met LED technologie.

dmax2017a3

Het interieur is door de Japanners geheel herzien met nieuw meubilair, een gewijzigd instrumentarium en een navigatiesysteem dat voortaan geïntegreerd is. Volgens Isuzu is zowel het zitcomfort als het bedieningsgemak erop vooruitgegaan door de stoelen en het dashboard nog eens goed tegen het licht te houden. Ook de uitrustingsmogelijkheden zijn uitgebreid, zodat je nu onder meer kunt beschikken over keyless go en hill descent control. De achterbank staat voortaan in een hoek die voor de rug van de passagiers aldaar comfortabeler is, zo meldt Isuzu.

dmax2017a4

Zoals in de inleiding reeds werd gemeld, laat Isuzu het niet bij cosmetische correcties. Onder de motorkap heeft de 2,5 liter dieselmotor plaatsgemaakt voor een nieuw blok van 1.898 cc. Dat is goed voor 164 pk, wat vergelijkbaar is met de 163 pk sterke, oude 2.5. Qua koppel levert de D-Max wel wat in, want dat bedraagt nu 360 Nm in plaats van 400 Nm. Al countert Isuzu door te garanderen dat de curve van het nieuwe blok vlakker is, waardoor er meer koppel continu beschikbaar is. Het is maar hoe je het verpakt natuurlijk.

dmax2017a5

De winst is vooral emissietechnisch: de nieuwe diesel voldoet aan de Euro6 uitstootnormen voldoet. Isuzu belooft daarnaast een verbruikwinst van 4 tot 16 procent. De 1,9 liter motor kan worden gekoppeld aan een handbak of automaat; in beide gevallen zijn er 6 versnellingen. De oude automaat had 5 verzetten. De D-Max biedt nog steeds een ontkoppelbare vierwielaandrijving en een trekvermogen van 3,5 ton. Verder mag je 1 ton stouwen in de laadbak.

Reageren is niet mogelijk.