Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet Live

0

De tegenstellingen in de wereld worden steeds groter. Er zijn enerzijds mensen die in de armoedeval raken of zich daar überhaupt nooit aan zullen kunnen ontworstelen. Anderzijds zijn er mensen voor wie welvaarttechnisch altijd de zon schijnt.

maybachs650cabrioleta2

Voor hen heeft Mercedes deze Maybach S 650 Cabriolet bedoeld. Die zal worden gebouwd in een beperkte oplage van 300 stuks. De prijs bedraagt (exclusief belastingen) 300.000 euro. Dat is dan zo’n 90 miljoen euro omzet, en bij 33 procent rendement (hetgeen niet excessief is voor zo’n luxeproduct) 30 miljoen euro winst.

maybachs650cabrioleta3

Het zij een naar winstmaximalisatie strevend bedrijf als het Daimler concern gegund, maar het heeft ook iets potsierlijks. Afijn, als Mercedes niet deze S klasse Cabriolet met Maybach logo verkoopt, dan noteren Bentley en Rolls-Royce graag de orders van de hongerige miljardairs. Dus in die zin, is er niks nieuws onder de zon.

maybachs650cabrioleta4

We kregen eerder al fabrieksfoto’s te zien van een rode Mercedes-Maybach S650 Cabriolet. Dat was, maar smaken verschillen, nogal een hoerenkast op wielen, zeker omdat de auto rijkelijk gedecoreerd was met protserig chroom, maar in dit gebroken wit oogt de Duitser een stuk discreter.

maybachs650cabrioleta5

Mercedes heeft een tijdje zitten experimenteren met een 4-deurs cabriolet (met verlengde wielbasis à la de ‘gesloten’ modelen van Maybach), maar houdt het voor wat betreft de productieversie gewoon bij een 2-deurs koetswerk met normale as afstand. Daarmee is een goede carrosseriestijfheid gegarandeerd.

maybachs650cabrioleta6

Op motorisch vlak is daarentegen enkel het beste goed genoeg voor deze Mercedes-Maybach. In de neus van de cabriolet huist niets minder dan een 6,0 liter V12 motor met 2 turbo’s. In vergelijking met de Mercedes-Maybach S 600 stijgt het vermogen van zijn twaalfcilinder naar 630 pk. En aan koppel is er tussen de 2.300 en 4.300 toeren constant 1.000 Nm beschikbaar. Die kracht wordt aan de achterwielen doorgegeven via de 7G-Tronic automaat.

maybachs650cabrioleta7

Zoals het bij zijn luxe positionering past, wordt deze Maybach standaard geleverd met bijna alle mogelijke opties die op de S klasse Cabriolet kunnen worden besteld: Airmatic luchtvering, het in de voorruit geïntegreerde systeem tegen luchtwervelingen Aircap, de halsverwarming Airscarf en koplampen met Swarovski kristallen. Het ‘achterdek’ is geïnspireerd op de Mercedes Style Arrow 460 Gran Turismo jacht.

maybachs650cabrioleta8

Verder is de decadente Duitser speciale 20-inch verchroomde velgen, een met de hand gestikt lederen interieur, een genummerd ‘1 of 300’ plakkaat en een op maat gemaakt bagageset. Verder krijgen alle klanten een beschermhoes met Maybach logo om hun aanwinst te beschermen en een zogeheten ‘welcome pack’ met onder meer een sleutelhanger in nappaleer van dezelfde kleur als de auto.

maybachs650cabrioleta9

Ook krijgt de koper een echtheidscertificaat overhandigd dat ondertekend is door Dieter Zetsche, de president van Daimler. Want stel je voor: je koopt een tweedehands S 500 Cabriolet, hangt er een al dan niet gereviseerd V12 blok in, stuurt die naar de spuiterij om hem vervolgens te voorzien van via internet in China bestelde neplogo’s. Dan bied je het eindresultaat aan bij diepbedroefde rijkaards die voor wat betreft de originele oplage achter het net visten. Tel uit je winst.

maybachs650cabrioleta10

Reageren is niet mogelijk.