Prijsindicatie Volkswagen Golf Alltrack

0

Volkswagen start in maart met de levering van de vernieuwde Golf Variant Alltrack in Nederland. De terreinlook uitvoering zou vanwege zijn stoere uitstraling, krachtige motorisering én 4Motion vierwielaandrijving ideaal zijn als metgezel voor een wintersport vakantie, maar dat natuurlijk ook later een keer.

De Alltrack versie onderscheidt zich van de gewone Golf Variant door een 20 mm grotere grondspeling. Zijn avontuurlijke karakter wordt versterkt door zwart plastic om de carrosserie mee te beschermen, robuuste bumpers, 17-inch lichtmetalen velgen en zilverkleurige dakreling.

golfvariantalltracka2

In Nederland wordt de Golf Variant Alltrack leverbaar met een 180 pk sterke 1.8 TSI benzinemotor of de 184 pk vermogensvariant van de 2.0 TDI diesel. Beide units zijn standaard gekoppeld aan een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. De eveneens standaard aanwezige 4Motion vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht over alle vier wielen. Volgens Volkswagen zorgt dit voor extra grip, dynamiek en stabiliteit.

Met neergeklapte achterbank is 1.605 liter bagageruimte beschikbaar. De leuning heeft een doorlaadmogelijkheid voor bijvoorbeeld ski’s (…) en de bagageruimte is naar eigen wens in te delen. In het interieur wordt het stoere karakter van de Alltrack uitvoering benadrukt door de specifieke bekleding en de metalen afwerkingaccenten.

golfvariantalltracka3

De Alltrack uitvoering wordt leverbaar met alle nieuwe hightech uitrusting van de vorige maand gelifte Golf, waaronder het Active Info Display en het Discover Pro infotainmentsysteem met 9,2 inch scherm en gebarenbediening. Ook is het mogelijk om semi-autonoom file te rijden met de Volkswagen.

De prefacelift editie van de Golf Variant was ook al leverbaar in Alltrack uitvoering. Althans in andere landen. Onze importeur zag er onvoldoende brood in, maar sinds zijn debuut (2014) is de markt voor cross-overs sterk gegroeid. Volkswagen Nederland durft het daarom nu wel aan, al is het alleen maar klanten die moeite hebben met de lange levertijden voor de Tiguan een alternatief te bieden. Reken op 38.490 euro voor de 1.8 TSI uitvoering en zo’n 4 mille extra voor de dieselversie.

Reageren is niet mogelijk.