Prijsvergelijking Volkswagen Golf GTI Performance

0

Volkswagen heeft de prijzen en specificaties bekendgemaakt van de vernieuwde, extra krachtige Golf GTI, de Performance. Deze nieuwe hete hatchback is leverbaar vanaf 40.390 euro.

De vernieuwde Golf GTI Performance is 15 pk krachtiger dan zijn voorganger. Het maximale koppel is met 20 Nm toegenomen tot 370 Nm. De sprint naar 100 km/u duurt zowel voor de handgeschakelde uitvoering als voor de versie met DSG automaat slechts 6,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/u (DSG: 248 km/u). Standaard beschikt de nieuwe topsporter over een mechanisch sperdifferentieel op de vooras voor optimale grip.

De Golf GTI Performance is herkenbaar aan diverse unieke features, waaronder de grotere remschijven; vóór met een diameter van 340 mm en achter van 310 mm. De speciale GTI remklauwen en de GTI emblemen (op de grille en achterzijde) van de Performance uitvoering zijn rood uitgevoerd.

De Golf GTI Performance beschikt over dezelfde standaarduitrusting als zijn 230 pk sterke reguliere broer. Dat betekent onder meer Front Assist met City Emergency Braking, adaptieve cruise controle, Active Info Display (het digitale instrumentencluster van Volkswagen) en Radio Composition Media met een 8,2-inch groot touch screen.

VolkswagenBMWMini
Golf1-serieHatch
GTI Performance DSG25iA ExecutiveJCW Steptronic
42.890 euro42.559 euro42.400 euro

De nieuwe Golf GTI Performance met handgeschakelde 6-bak is leverbaar vanaf 40.390 euro. De versie met 7-traps DSG automaat is er vanaf 42.890 euro. Ter vergelijking: de Golf GTI met 230 pk is leverbaar vanaf 38.750 euro.

Comments are closed.