Dacia test nieuwe Duster

0

Na 4 jaar geleden voor een facelift te hebben gezorgd, komt Dacia uiterlijk maart 2018 met een compleet nieuwe opvolger voor de uit 2009 stammende Duster. De Roemeense dochter van Renault is momenteel druk bezig met het testen van prototypes, zoals je aan deze spionagefoto’s kan zien.

Aan het succesrecept (een relatief eenvoudige, maar stoer ogende SUV) wordt niet veel gesleuteld. Dacia heeft daar groot gelijk in, want in ons land zijn er al ruim 7.500 exemplaren van de Roemeense SUV verkocht.

De nieuwe Duster wordt weer leverbaar als 5-zitter, maar Dacia plant ook een uitvoering met 7 zitplaatsen. Om die derde rij stoelen mogelijk te maken, wordt de tweede generatie een stukje groter. Dacia creëert zo aan de onderkant van haar gamma ruimte voor een compacte cross-over à la de Renault Kwid en Suzuki Ignis.

Reageren is niet mogelijk.