Mercedes komt met Maybach Vision 6 Cabriolet

0

Mercedes designchef Gordon Wagener heeft in een interview laten weten dat zijn werkgever deze zomer met “een verrassing” komt. Het lijkt erop dat wij een cabrioletversie van de Vision 6 conceptstudie kunnen verwachten tijdens het Pebble Beach evenement.

Deze elegantie wedstrijd wordt dit jaar in het weekend van 18-20 augustus gehouden. Heel wat autofabrikanten zullen daar pronken met nieuwe modellen. BMW toont in Pebble Beach een nagenoeg productierijpe versie van de Z4 opvolger, Ferrari pakt er uit met een paar legendarische modellen in het kader van haar 60ste verjaardag en Mercedes zal aldaar het doek van een nieuwe luxueuze conceptstudie halen.

Volgens Wagener betreft het de Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet. Vorig jaar toonde de Duitse autofabrikant op hetzelfde exclusieve evenement de retro conceptstudie als Coupé (zie foto’s). Dat afgerond 5,7 meter lange, vierwiel aangedreven gevaarte was voorzien van een set elektromotoren die samen goed zijn voor 750 pk.

Met beide 2+2-persoons carrosserievarianten wil Mercedes de 2-deurs Rolls-Royce modellen Wraith en Dawn gaan beconcurreren. Zo ver is het nog niet, want Wagener wil nog niets kwijt over eventuele productieplannen.

Reageren is niet mogelijk.