Mercedes plaagt opnieuw met Vision Concept

0

Er is nieuw plaagmateriaal van de conceptstudie die Mercedes-Maybach tijdens de Monterey Car Week zal presenteren. Het belangrijkste evenement daarvan, het Pebble Beach Concours d’Elegance, wordt gehouden van 18 tot en met 20 augustus.

Vorig jaar verrasten de Duitsers met de opzichtige, door Gorden Wagener ontworpen, Vision 6 Concept. Deze enorme, luxueuze coupé was het meest opvallende conceptstudie tijdens de Monterey Car Week. Dit jaar probeert Mercedes-Maybach wederom de show te stelen, maar dan met een cabrioletversie van de Vision 6.

In coupévorm is de conceptstudie 5,7 meter lang. Hij wordt aangedreven door 4 elektromotoren (in elk wiel een exemplaar waarbij het gecombineerde vermogen volgens Mercedes-Maybach uitkwam op 750 pk. Daarmee kan de Vision 6 in minder dan 4 seconden naar 100 km/u accelereren. De actieradius bedraagt 500 kilometer.

De nieuwe Vision Concept (de officiële naam wordt later bekend gemaakt) krijgt een lichtblauw gespoten carrosserie en turbinevelgen. De plaagfoto’s verklappen dat het dashboard behoorlijk futuristisch is vormgegeven, maar ook over de nodige retro details beschikt.

Reageren is niet mogelijk.