BMW doet een Aston Martin

0

Nee, hier zie je géén plaagafbeelding van de nieuwe Aston Martin Rapide. Het is er eentje van een nieuw lid van de BMW 8-familie. Deze modelreeks debuteert als 2-deurs Coupé en zal ook leverbaar worden in Cabrio uitvoering. Maar BMW werkt daarnaast aan een derde carrosserievariant: de 8-serie Gran Coupé. Daarvoor hebben de Duitsers duidelijk designinspiratie opgedaan bij Aston Martin. Ook de 8-serie Gran Coupé beschikt namelijk over een zogeheten ‘duck tail’; een karakteristiek stylingelement van het Britse merk.

De conceptversie van de 8-serie Gran Coupé zal te zien zijn op de autosalon van Genève. Daar toont BMW ook de nieuwe X4 en de M8 Concept; een extra sportieve variant van de 2-deurs Coupé. De 8-serie Gran Coupé wordt de opvolger van de gelijknamige uitvoering van de 6-serie. Die concurreerde intern qua prijs te veel met de 7-serie, maar bij de 8-serie Gran Coupé zal daarvan geen sprake zijn: die wordt veel duurder. Misschien wel zo duur als de Aston Martin Rapide S (264.929 euro).

Wanneer de 8-serie Gran Coupé in productie gaat, is nog niet bekend. Aangezien de 2-deurs Coupé nog in productievorm moet worden voorgesteld, zal dit nog wel even kunnen duren. Vóór januari 2019 zal het zeker niet het geval zijn. Tegen die tijd heeft concurrent Mercedes-AMG zijn nieuwe 4-deurs sportauto in de showroom staan. Die zal op de autosalon van Genève in productievorm te zien zijn.

Comments are closed.