Nieuwe Peugeot 508 laat zich zien

0

Peugeot zal volgende maand op de autosalon van Genève de nieuwe 508 voorstellen. Hier zie je alvast voortijdig uitgelekte foto’s van de achterkant en het interieur.

Op het beeldmateriaal is duidelijk te zien dat Peugeot voor de nieuwe generatie 508 vasthoudt aan de sedan als carrosserievorm. Maar wel eentje met een grote 5e deur. De Fransen maken er dus een liftback van. De rol van de sedan (zonder premiumlogo) is in Europa weliswaar niet groot meer, maar in China is het een vitale carrosserievorm. Vandaar dat Peugeot er aan vasthoudt. Door de nieuwe 508 een schuine, coupéachtige achterzijde te geven en een grote achterklep, hopen de Fransen een burgerlijke uitstraling te voorkomen.

De achterlichten vertonen veel overeenkomsten met die van de Instinct Concept. Dat studiemodel uit 2017 wordt gezien als de voorbode van de SW stationwagon uitvoering van de nieuwe 508. Deze carrosserievorm is voor Europa het belangrijkst. Peugeot geeft ook de nieuwe 508 SW een veel sportiever design. Maximale laadcapaciteit is geen topprioriteit, maar een sexy uitstraling wel.

Het assortiment van motoren voor de nieuwe 508 kunnen we al redelijk invullen: een 130 pk sterke 1.2 PureTech 3 cilinder turbobenzinemotor als basis, een 1.6 THP met naar keuze 180 of 225 pk, de nieuwe 130 pk sterke 1.5 BlueHDi diesel en het 2,0 liter oliegestookte blok met 180 pk. De krachtigste varianten zijn standaard voorzien van een 8-traps automaat. De basisversies doen het met een handbak met 6 versnellingen. Peugeot zal op de autosalon van Genève ook alvast een stekkerhybride variant voorstellen met een gecombineerd vermogen van 300 pk.

De nieuwe 508 wordt gebaseerd op het EMP2 platform van de PSA Groep. Dit onderstel kennen we van modellen als de 308, DS7 Crossback en Grandland X. Ook de Citroën C5 Aircross zal op deze bodemplaat worden gebaseerd. De zogeheten i-Cockpit zorgt voor een typisch Peugeot. De nieuwe 508 zal in het Franse Rennes en in China gebouwd gaan worden. De SW versie is exclusief voor Europa bestemd.

Comments are closed.