Opfrisbeurt voor Mercedes C-klasse

0

Mercedes heeft de C klasse opgefrist. Verkooptechnisch was dat nog helemaal niet nodig, want we hebben het hier over één van de bestverkopende modellen van het Duitse merk. Alleen al in 2017 werden er wereldwijd meer dan 415.000 exemplaren verkocht. Maar nu de C klasse aan zijn 5de productiejaar begint, vindt Mercedes het tijd voor een opfrisbeurt. Begrijpelijk, want BMW zal eind dit jaar de nieuwe 3-serie presenteren.

De modeljaar 2019 uitvoering van de C klasse kan worden herkend aan een bijgepunt front met extra chroom, nieuwe koplampen plus achterlichtunits en hertekende bumpers. De AMG Line uitvoering beschikt voortaan over de zogeheten diamond grille. Standaard is een exemplaar met een verticale zilverkleurige spijl in het midden. De Avantgarde uitvoering beschikt over een verchroomde sierlijst; indien de Exclusive exterieurafwerking aangevinkt wordt; dan wordt deze strip zelfs in 3-voud op de grille geplakt. Voor het eerst levert Mercedes de C klasse met Multi-beam LED koplampen met Ultra Range grootlicht. Daarbij is elke unit voorzien van 84 individueel geregelde LEDs. Standaard is ‘gewone’ LED techniek. Natuurlijk maakt ook de komst van nieuwe lichtmetalen velgen deel uit van de facelift.

In het interieur zijn ook wijzigingen doorgevoerd. Mercedes zegt de elektronische architectuur compleet vernieuwd te hebben. Tegen meerprijs kan de vernieuwde C klasse worden geleverd met een volledig digitaal combi-instrumentarium van 12,3 inch met 3 individueel instelbare weergave stijlen. Het infomediasysteem is optioneel uit te voeren met een 10,25-inch groot scherm. Voor de facelift was 7-inch het maximale formaat.

De vernieuwde C klasse krijgt het bedieningconcept uit onder meer de huidige S klasse en de kersverse A klasse. Dit betekent dat de Mercedes over aanraak gevoelige touch controle buttons op het stuurwiel beschikt. De bedieningstoetsen voor de cruisecontrole zijn daar voortaan ook te vinden. Het infomediasysteem is te bedienen via het touch pad met controller op de middenconsole of via het spraak bedieningsysteem Linguatronic.

De middenconsole kan voortaan worden afgewerkt met bruin walnoothout antraciet eikenhout. Tot de nieuwe interieurkleuren behoren magmagrijs/zwart en, indien het AMG Line interieur wordt aangevinkt, zadelbruin. Mercedes spreekt ook van nieuwe motoren, zonder daarover in detail te treden. Er moet blijkbaar nog wat te onthullen blijven. Er is in ieder geval “een nieuw instapmodel voor de AMG 43 serie” gepland.

Onder bepaalde omstandigheden is de vernieuwde C klasse in staat om semi-autonoom te rijden. De zogeheten Intelligent Drive assistentiesystemen maken dan gebruik van kaart & navigatiegegevens. De actieve afstandsassistent Distronic ondersteunt de bestuurder in tal van situaties op basis van de ingevoerde route en de snelheid wordt dan anticiperend aangepast, bijvoorbeeld bij het naderen van bochten, kruispunten of rotondes. De actieve rijbaanwissel assistent en actieve noodstopassistent zijn nieuw, evenals een actieve stuurassistent.

Het optionele Energizing comfortprogramma van de C klasse maakt gebruik van de functies van de automatische airconditioning (inclusief parfum verspreiding). De stoelen zijn voorzien van verwarming, ventilatie en massagefunctie. Onderdeel van het Energizing comfortprogramma zijn ook instelbare verlichting en ‘muzieksfeer’ om het de bestuurder en passagiers zo aangenaam mogelijk te maken.

Mercedes presenteert de vernieuwde C klasse in maart op de autosalon van Genève. Daar zullen ook de jongste edities van de A klasse, CLS, Sprinter en G klasse te zien zijn, evenals de nieuwe 4-deurs AMG GT Coupé, de vernieuwde Maybach uitvoering van de S klasse. Verder wordt het eerste seriemodel onder het elektrische EQ label getoond.

Comments are closed.