BMW imponeert met M8 Gran Coupé

0

BMW onthult op de autosalon van Genève de M8 Gran Coupé. Vooralsnog gaat het om een conceptstudie, maar de productieversie moet begin 2020 klaar zijn.

Een woordvoerder van BMW belooft dat de definitieve uitvoering van de M8 Gran Coupé qua neuspartij en lijnenspel niet of nauwelijks zal afwijken van het showmodel. Dat geldt ook voor de gele LED dagverlichting doet denken aan de koplampen van een Le Mans racewagen. Aan de achterzijde is een grote, in de carrosserie geïntegreerde achterspoiler verwerkt. Daaronder zitten 4 uitlaatpijpen.

De 8-serie Gran Coupé is de opvolger van de 6-serie Gran Coupé. De nieuwe topmodelreeks van BMW debuteert als ‘gewone’ Coupé met 2 deuren. Die kunnen we nog dit jaar in de showrooms verwachten. In 2019 volgt de cabrioletversie en het jaar daarop start de verkoop van de 4-deurs Gran Coupé. Van de 8-serie komt ook een M variant. Die zien we hier in conceptvorm (in de kleur Salève Vert). Eerst van de Coupé en daarna van de Gran Coupé. Voor de aandrijving zorgt een extra krachtige variant van de dubbel geblazen V8 motor uit de M5. Qua vermogen heeft Mercedes-AMG de lat onlangs met de GT Coupé wat hoger gelegd, namelijk bij 639 pk.

BMW positioneert de 8-serie hoger in de markt dan de 6-serie. BMW denkt zo beter te kunnen concurreren met de nieuwe GT Coupé en de S klasse Coupé / Cabriolet van Mercedes. Ook de duurste uitvoeringen van de Porsche Panamera worden als concurrent genoemd. Ondanks de uitstraling van een Le Mans racewagen zal de 8-serie geen volbloed sportwagen worden. Sleutelwoorden zijn sierlijkheid, luxe en elegantie. Het dak van de M8 Gran Coupé is vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt plastic.

Net zoals de positionering van de eerste generatie 8-serie van BMW dus. Die kwam vroegtijdig aan zijn verkoopeinde door een wereldwijde economische recessie. BMW hoopt dat zijn spirituele opvolger niet hetzelfde lot wacht, maar dan moet de dreiging van een handelsoorlog met de Verenigde Staten niet meer worden dan een storm in een glas water. Verder zal de genoemde M uitvoering dit keer kunnen helpen om de nieuwe 8-serie extra cachet te geven.

Comments are closed.