Ultimate Luxury volgens Mercedes-Maybach

0

Het verkoopsucces van de Maybach variant van de S klasse smaakt Mercedes naar meer. Daarom wordt er gewerkt aan een zeer luxueuze SUV voor dit luxelabel. Mercedes zal de vingeroefening voor een dergelijk model, later deze maand presenteren op de autotentoonstelling van Sjanghai. Wordt die goed ontvangen, dan kan de productie over 2 jaar starten.

De Vision Ultimate Luxury conceptstudie valt vooral op vanwege zijn vormgeving. Hoewel het om een hoog model gaat à la een SUV en vierwielaandrijving niet ontbreekt, is de carrosserievorm eerder vergelijkbaar met die van een sedan. Een soort Volvo S60 Cross Country dus, maar dan anders. De historisch verantwoorde, gespleten achterruit hebben we al eerder gezien bij conceptstudies van Maybach.

Het interieur van de Vision Ultimate Luxury is op smaak gebracht met exotische materialen en ornamenten. Uiterst comfortabel ogende zetels ontbreken niet. In de over de gehele lengte van het interieur doorlopende middentunnel heeft een theepotje met bijbehorende kopjes een plek gekregen. Ook aan de buitenkant zien we een overdaad aan chroom, bizarre turbinevelgen en een imponerende neus.

Mercedes zal de Vision Ultimate Luxury zoals gezegd later deze maand presenteren op de autotentoonstelling van Sjanghai. Daarmee wordt Rolls-Royce de loef afgestoken, die ook plannen heeft voor een ultraluxueuze SUV. Wees niet verbaasd als die ook een beschaafd kontje krijgt …

Reageren is niet mogelijk.