Seat laat de nieuwe Cupra Leon zien

0

Seat heeft een drietal plaagfoto’s verspreid van de Cupra Concept: het betreft de toekomstige Leon Cupra die in 2020 op de markt komt.

Het gamma van het nieuwe Spaanse submerk Cupra zal tegen het einde van 2020 naar verwachting uitgroeien tot 7 modellen. Dat klinkt imposanter dan het is. Als de nieuwe Leon Cupra, waarvan je hier de snuit ziet, leverbaar wordt in 2 carrosserievarianten (hatchback en ST stationwagon) dan hebben wij al direct 2 van de 7 modellen te pakken. Maar dat maakt niet uit. Het is altijd leuk als er enkele details van een nieuwe auto worden onthuld, al spreekt Seat nadrukkelijk van een conceptstudie.

De betreffende conceptstudie staat model voor de toekomstige Cupra Leon; de sportieve versie van de Spaanse middenklasser die in 2020 op de markt wordt gebracht. Eind juli zal hij officieel worden onthuld en het publieksdebuut vindt vervolgens plaats op de IAA van Frankfurt in september. Met zijn afgeknotte snuit, sterke licht signatuur, genereuze donkere wielen en speciale stoelbekleding is deze conceptstudie dus een auto die ons moet doen watertanden. De hete Leon zal in tegenstelling tot de huidige generatie niet langer worden verkocht onder het Seat label, maar als Cupra.

Cupra werd in 2018 min of meer een zelfstandige entiteit en moet uitgroeien tot een volwaardig automerk. Momenteel wordt er evenwel slechts één model verkocht: de Cupra Ateca met 300 pk sterke 2,0 liter motor. Aan het begin van 2020 zal een tweede SUV volgen, de Formentor (het eerste 100 procent unieke Cupra model). Daarna volgt de scherpe variant van de vierde generatie Leon. Het is nog even gissen naar het type aandrijving. Het zou kunnen dat de Cupra Leon de 245 pk sterke stekker hybride techniek van de Formentor krijgt, maar ook de huidige 2.0 TSI van 300 pk is denkbaar Misschien wel beide. Het antwoord weten wij over een paar weken …

Reageren is niet mogelijk.