Prijs vergelijking Kia XCeed

0

De prijzen van de nieuwe Kia XCeed zijn bekend. De jongste telg van de Ceed familie is leverbaar als DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine. Kia biedt tevens een Design Pack met onder meer een glazen schuif/kanteldak en een interactief, volledig digitaal instrumentarium. De prijzen beginnen bij 29.995 euro. De XCeed is per direct te bestellen en de levering start in oktober.


De XCeed is het vierde lid van de Ceed familie die verder bestaat uit een hatchback, een combi (Sportswagon) en een Shooting Brake (ProCeed). De nieuwe carrosserievariant is een cross-over. Kia zegt hiermee een sportief en onderscheidend alternatief voor traditionele SUV modellen te bieden. Er zijn 12 carrosseriekleuren om uit te kiezen, waarvan het opvallende Quantum Yellow exclusief is voorbehouden aan de XCeed.

De XCeed DynamicLine heeft als standaarduitrusting onder meer een 10,25-inch navigatiesysteem met TomTom Live Services en UVO Connect, volledige LED techniek voor de koplampen, een achteruit rij camera, ondersteuning van Apple CarPlay plus Android Auto, digitale radio (DAB+), Bluetooth verbinding met spraakherkenning, 18 inch lichtmetalen velgen, cruise controle, een snelheidsbegrenzer, een autonome noodremassistent (AEB), een actieve rijstrookassistent (LKAS), vermoeidheidsherkenning (DAW) en een groot licht assistent (HBA).


De DynamicPlusLine uitvoering (meerprijs 1.500 euro) biedt tevens sleutelloze toegang in combinatie met een start/stop knop, stoelverwarming en stuurwielverwarming. In combinatie met de DCT7 automaat (meerprijs 2.000 euro) is autonoom rijden op Level 2 mogelijk dankzij adaptieve cruise controle (SCC) en Lane Following Assist (LFA). Dit laatste is een systeem dat na inschakeling zelf kan sturen, accelereren en remmen van 0-130 km/u.

Het Design Pack (meerprijs 1.250 euro) kan worden gecombineerd met bovenomschreven DynamicPlusLine uitvoering van de XCeed en biedt een Kia primeur in de vorm van een 12,3 inch digitaal interactief instrumentencluster. Daarnaast wordt het Design Pack aangevuld met een glazen schuif/kanteldak, het Quantum Yellow interieur (zie fotoserie), aluminium pedalen, zwarte hemelbekleding, hoogglans zwarte buitenspiegels en hoogglans zwarte exterieur details.

Als ExecutiveLine (meerprijs 4.000 euro ten opzichte van de DynamicPlusLine) is de XCeed uitgerust met dode hoek detectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA), een draadloos oplaadstation voor de telefoon, bovenomschreven 12,3 inch digitaal interactief instrumentencluster, een geluidsinstallatie van JBL, het glazen schuif/kanteldak, een slimme automatische achterklep, hoogglans zwarte buitenspiegels, aluminium pedalen, een in 3 delen neerklapbare achterbank (40:20:40), lederen bekleding, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, stoelventilatie vóór en stoelverwarming achter.

 

KiaFordMazda
XCeedFocus ActiveCX-30
1.0 T-GDI Dynamic1.5 EB BusinessSA-G 122
29.995 euro29.460 euro29.990 euro
KiaMitsubishiToyota
XCeedEclipse CrossC-HR
1.4 T-GDI 7DCT Dynamic+1.5 Di-T CVT Intense1.8 Hybrid Style
34.995 euro34.690 euro34.995 euro
KiaInfinitiMercedes-Benz
XCeedQ30GLA
1.6 T-GDI 7DCT Executive1.6t 7DCT Sport180 7G-Tronic
42.295 euro41.715 euro42.992 euro

Er is keuze uit een drietal T-GDi turbobenzinemotoren. De 1,0 liter 3 cilinder heeft 120 pk vermogen en 172 Nm koppel. De 4 cilinder 1.4 T-GDi (meerprijs 1.500 euro) is goed voor 140 pk en 242 Nm. De 1.6 liter past met zijn vermogen en koppel van 204 pk respectievelijk 265 Nm volgens Kia uitstekend bij het sportieve karakter van de XCeed. Deze krachtigste turbobenzinemotor is standaard gekoppeld aan een DCT7 transmissie. Deze 7-traps automaat met dubbele koppeling is optioneel verkrijgbaar op de 1.4 T-GDi (meerprijs 2.000 euro). De 1.6 T-GDi kent een meerprijs van 3.300 euro ten opzichte van de 1,4 liter uitvoering met DCT7 transmissie.

Begin 2020 wordt de XCeed ook leverbaar met geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder een stekker hybride en een milde versie met 48 Volt techniek. De stekker hybride aandrijflijn omvat een batterij van 8,9 kWh, een elektromotor van 60 pk en een atmosferische 1,6 liter 4 cilinder benzine-unit. Ook op deze uitvoering geeft Kia 7 jaar of 150.000 kilometer garantie (dat omvat ook de batterij en de elektromotor). De elektrische actieradius bedraagt maximaal 60 kilometer. Daarmee zijn volgens Kia het gros van de woon/werk verkeer ritten mogelijk. Het systeem vermogen bedraagt 141 pk en aan koppel is er maximaal 265 Nm beschikbaar. Daarmee kan de XCeed in 11,0 seconden naar 100 km/u accelereren.

De aandrijflijn omvat ook een 6-traps automatische transmissie met dubbele koppeling waarmee de bestuurder ook zelf kan schakelen. De batterij is geplaatst naast de 37 liter brandstoftank onder de achterbank. Dus niet zoals bij veel andere stekker hybride auto’s onder de vloer van de bagageruimte, waar de batterij waardevolle laadruimte inneemt. Als stekker hybride biedt de XCeed 291 liter bagageruimte, dat uit te breiden is tot 1.243 liter met de achterbank neergeklapt. Er is een speciale ruimte onder de bodem van de kofferbak om de laadkabel in op te bergen.

 

Reageren is niet mogelijk.