Nederlands debuut Aston Martin Valhalla vindt plaats in Eindhoven

0

De Valhalla is de nieuwste hyper sportwagen van het exclusieve Britse automerk Aston Martin. In Nederland heeft dealer Cito Motors de nationale primeur: vanaf maandag 18 mei staat hij een week lang in de showroom, nog voordat de auto leverbaar wordt. Andere West-Europese landen zijn pas in een later stadium aan de beurt.

Tot en met zaterdag 23 mei zijn geïnteresseerden van harte welkom in de showroom aan de Huizingalaan voor een persoonlijke bezichtiging van de Aston Martin Valhalla. Vanwege het corona virus kan bezichtiging van de hyper sportwagen uitsluitend op afspraak plaatsvinden. Vragen om een proefrit heeft overigens geen zin: de productie van de Valhalla start pas in 2021. Het exemplaar dat bij Cito Motors te zien is, is een prototype.

De Valhalla is het derde model uit de hyper sportwagen reeks van Aston Martin. Na de Valkyrie en de Valkyrie AMR Pro voegt hij een nieuw hoofdstuk aan de middenmotor ambities toe. De Valhalla is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Red Bull Advanced Technologies en maakt gebruik van technologie uit de Formule 1.

De Aston Martin Valhalla wordt in een beperkte oplage van 500 stuks gebouwd. Die zijn nog niet allemaal uitverkocht. Het model heeft een basisprijs van omgerekend 1,65 miljoen euro (inclusief belastingen). De Valhalla wordt aangedreven door een dubbel geblazen V6 die in de vorm van hybride techniek geassisteerd wordt door een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 1.000 pk. Hoeveel exemplaren uiteindelijk naar Nederland gaan komen, is niet bekend.

 

Reageren is niet mogelijk.