Prijs vergelijking Cupra Leon

0

De nieuwe Cupra Leon staat in de startblokken klaar om zijn debuut in Nederland te maken. Hij wordt leverbaar in 4 uitvoeringen: Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition. In alle gevallen zijn ze voorzien van een 245 pk sterke 1.4 e-Hybrid aandrijflijn met 6-traps automatische DSG transmissie. De prijzen beginnen bij 40.990 euro. De nieuwe Cupra Leon arriveert nog dit jaar in Nederland.

Met sportieve accenten als een grote grille, LED koplampen, 19 inch lichtmetalen velgen en aan de achterzijde de grote spoiler, diffusor plus koperkleurige uitlaat sierstukken is de nieuwe Cupra Leon volgens de importeur een echte blikvanger. De plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een 1.4 TSI 4 cilinder en een elektromotor die zijn stroom uit een 12,8 kWh lithium/ion accupakket haalt. Dankzij het systeemvermogen van 245 pk accelereert de Cupra Leon in 6,7 seconden naar 100 km/u (Sportstourer 7,0 seconden). Beide carrosserievarianten klokken een topsnelheid van 225 km/u. Dankzij het 12,8 kWh accupakket kan de Cupra Leon ruim 50 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm) volledig elektrisch aangedreven rijden.

De Cupra Leon beschikt standaard over een multi-link achteras, Progressive Steering en Adaptive Chassis Control (DCC). De bestuurder kan kiezen uit de rij modi Comfort, Sport, Cupra en Individual. De klant kan kiezen uit 4 uitvoeringen. De Cupra Leon Business staat aan de basis. Deze uitvoering heeft standaard een Virtual Cockpit, navigatiesysteem met 10 inch touchscreen, Apple CarPlay, kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen vóór, een multifunctioneel met leder bekleed stuur, Keyless Entry/Go en een alarmsysteem. Ook de rijstrookbehoudassistent, groot lichtassistent en dodehoeksensor met uitparkeer assistent zijn bij de prijs inbegrepen.

De Adrenaline uitvoering voegt onder meer 19 inch ‘Performance Black’ lichtmetalen velgen, parkeersensoren vóór, Park Assist (automatische inparkeerhulp), verwarming van stuur plus voorstoelen en een draadloze telefoonlader inclusief antenneversterker aan toe. De Cupra Leon Performance onderscheidt zich door een panoramisch glazen dak, een Supersport stuur met Cupra knop en daarnaast meer veiligheidssystemen (file-assistent, Travel Assist, Lane Assist Plus en Emergency assist).

De Copper Edition is het absolute topmodel binnen het gamma. Dat wordt aan de buitenzijde zichtbaar door de 19 inch ‘Performance Copper’ lichtmetalen velgen en in het interieur door de lederen bekleding in Petrol Blue (met koperkleurige stiksels). Ook het dashboard is in deze combinatie afgewerkt. Bovendien is de bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar. Individuele zit posities zijn vast te leggen dankzij een geheugenfunctie.

Cupra Mercedes-Benz Toyota Volkswagen
Leon A klasse Prius Golf
1.4 eHybrid Business 250e Plug-in Hybrid Exec. GTE
40.990 euro 44.465 euro 41.495 euro 42.610 euro
Cupra Mini Skoda Volvo
Leon Sportstourer Countryman Superb Combi XC40
1.4 eHybrid Business Cooper SE ALL4 PHEV Business Ed. Recharge T4 Inscription
42.490 euro 41.550 euro 41.990 euro 43.995 euro

Cupra start nog dit jaar met de levering van haar Leon, die nu te bestellen is bij de 4 Nederlandse dealers in Amsterdam (A-Point), Rotterdam (Autobedrijf RijnWoud), Groningen (Century) en Den Bosch (Autobedrijf Van den Udenhout). De Cupra Leon Business 1.4 e-Hybrid is leverbaar vanaf 40.990 euro. De prijzen van de Sportstourer beginnen bij 42.490 euro. Alle uitvoeringen worden standaard geleverd met vier jaar garantie.

Reageren is niet mogelijk.