Prijs vergelijking 508 PSE HYbrid4

0

Peugeot heeft de instapprijs bekendgemaakt van zijn krachtigste in serie gebouwde model ooit: de 508 PSE HYbrid4. De 360 pk en 520 Nm sterke high performance plug-in hybride is als liftback leverbaar vanaf 70.700 euro. De ruimere SW variant kost minimaal 72.300 euro. Bestellen kan per direct. De levering start begin mei 2021.

Onder het label ‘Peugeot Sport Engineered’ (kortweg PSE) ontwikkelt het Franse merk een nieuwe reeks sportieve auto’s met een focus op geëlektrificeerde aandrijflijnen, lage emissies, hoge prestaties en een compromisloos karakter. Het eerste model dat Peugeot onder het PSE label uitbrengt is deze 508 HYbrid4. Met een bijzonder schone en uiterst krachtige plug-in hybride aandrijflijn vormt dit model volgens de Franse autofabrikant een uniek aanbod op de markt.

PeugeotAudiBMWMercedesVolvo
508A65-serieE-klasseS60
PSE Hybrid 450 TFSI e Quattro30e High Executive
300e 4MaticRecharge T8 Polestar
70.700 euro70.240 euro69.536 euro70.026 euro63.995 euro

De vier wiel aangedreven 508 PSE heeft de 1,6 liter turbobenzine 4 cilinder als basisunit die geassisteerd worden door 2 elektromotoren (één voor, één achter). Een 13,2 kWh lithium/ion batterij maakt 45 km puur elektrisch bereik mogelijk. De 508 PSE sprint in 5,2 seconden naar 100 km/u en heeft in de elektrische modus een topsnelheid van 135 km/u. De maximale snelheid waarbij de achterste elektromotor nog actief is, is 190 km/u. Rijd jij harder, dan is er dus geen sprake meer van vierwielaandrijving.

Bij deze ‘top-of-the-range’ uitvoering hoort vanzelfsprekend een zeer royale standaarduitrusting. Peugeot rust deze high performance uitvoering daarom standaard uit met Night Vision, Active Suspension Control, Pack City 3 en een alarm. Het interieur is afgewerkt met Zebrano sierdelen en opvallende, maar verfijnde stiksels in de kenmerkende kleur Kryptonite, die overal terugkeert.

De elektrisch verstelbare sportstoelen met geheugenfunctie zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen: leder, alcantara en nappa leder Mistral; een unieke open geweven stof. Ook standaard zijn exclusieve lichtmetalen 20-inch velgen in 2-kleurige uitvoering met vernis ‘Black Mist’ afwerking. Ook hier keert de kleur ‘Kryptonite’ terug.

Uniek zijn de laterale luchtgeleiders (oftewel ‘flaps’) aan de voor- en achterbumper. Deze dragen bij aan een betere luchtgeleiding en wegligging. Peugeot biedt de 5098 PSE HYbrid4 in 3 carrosseriekleuren aan, te weten Selenium (grijs), Perla Nera (zwart) en Pearl (wit). De enige 2 beschikbare opties zijn een panoramisch schuifdak en een Onboard Charger van 7,4 kW.

Reageren is niet mogelijk.