BMW plaagt met M3 Touring

0

BMW onthult alvast de achterzijde van de M3 Touring. De voorkant nog niet, maar dat maakt niet uit: die kennen we toch al.

Het heeft even geduurd, maar BMW geeft eindelijk gehoor aan de wens van velen: introduceer een M3 Touring. De doelgroep voor dit model bestaat uit mensen voor wie een D segment stationwagon niet dik genoeg kan zijn. Tot nu toe waren dergelijke consumenten aangewezen op het aanbod van Audi en Mercedes. Die doen al jarenlang goede zaken met respectievelijk de RS4 Avant en de C 63 AMG Estate.

Zij krijgen nu eindelijk concurrentie uit Beieren. Dat er door BMW gewerkt wordt aan een M3 Touring weten we al anderhalf jaar, maar nu is het bijna zo ver. In aanloop naar de onthulling heeft men in München een video gemaakt waarop het achterste deel van de auto te zien is; het belangrijkste stuk van de BMW. De foto biedt geen verrassingen want de kont is een mix van de M3 Sedan en de 3-serie Touring. Van het eerste model neemt de nieuweling de achterbumper, de diffuser en de uitlaten over. De rest is dus 3-serie Touring, op één detail na: boven de achterruit zit een extra spoiler.

Wanneer het doek volledig van de nieuwe M3 Touring getrokken wordt, is nog niet bekend, maar dat zal vermoedelijk op korte termijn zijn. Voor wat betreft het het interieur en de specificaties zullen er geen verschillen zijn met de M3 Sedan. De topsnelheid is bij beide carrosserievarianten begrensd op 250 km/u. Wel zal de M3 Touring een fractie van een seconde minder snel naar de 100 km/u accelereren. Op de foto zie je trouwens de lijven van Dirk Häcker en Hans Rahn die beide werkzaam zijn voor de BMW M divisie. Er zijn nog geen logo’s zichtbaar die iets verklappen over de uitvoering, maar de M3 Touring die je hier ziet is vermoedelijk de versie met xDrive vierwielaandrijving. Dat is immers de meest veelzijdige aandrijflijn en die past goed bij de meest veelzijdige koetsvorm. In het geval van de de Competition variant bedraagt het motorvermogen 510 pk. Daar heeft Audi met de RS4 Avant niet van terug …

Reageren is niet mogelijk.