Omdat AMG 55 jaar bestaat: een speciale editie van de Mercedes-AMG A 35 en CLA 35

0

AMG, de performance divisie van Mercedes, viert dit jaar haar 55ste verjaardag. Dat doen de Duitsers enerzijds met exuberante speciale edities van de G klasse en de AMG GT. Gelukkig worden klanten die het minder breed hebben niet vergeten. AMG lanceert namelijk ook een speciale editie van de A 35 en de CLA 35. Net als de andere feestedities zijn die tot ‘Edition 55’ gedoopt.

Zowel de vijfdeurs hatchback als de 4-deurs coupé zijn verkrijgbaar in Cosmos Black Metallic of Digital White Metalic. Beiden zijn uitgerust met speciale 19 inch grote velgen in mat Titanium Grey en met een bestickering waarin het AMG logo is verwerkt.

MercedesAMG55jaarA35b

Het AMG Aerodynamics Package is inbegrepen in het feestpakket. Dit betekent dat zowel de A 35 als de CLA 35 worden versierd met onder andere een grotere splitter vóór en een spoiler achter. Ook aanwezig is het Night Package dat zorgt voor een glanzend zwarte afwerking van de koetswerkdetails. Bovendien krijgt de klant een specifieke hoes cadeau om dat alles kras- en stofvrij te houden in de garage.

MercedesAMG55jaarA35d

Binnenin gaat het feestje verder met dezelfde zwart/rode kleurstelling voor de AMG Performance kuipzetels als in de GT en de G-klasse.

MercedesAMG55jaarA35f

Verder kan de klant rekenen op veel ‘Edition 55’ badges, microvezel stuurbekleding, specifieke matten en aluminium sierstrips in ‘Edition 55’ design.

MercedesAMG55jaarA35e

Op mechanisch vlak verandert er niets. In Duitsland vraagt Mercedes 12.614 euro voor het pakket, inclusief de daar geldende 19 procent BTW.

MercedesAMG55jaarA35c

Reageren is niet mogelijk.