NIO opent winkel in Amsterdam

0

Nio, een Chinese concurrent voor Tesla, opent in de Leidsestraat in Amsterdam haar eerste Nederlandse showroom. Hiervoor zal het pand waar nu nog kledingmerk Abercrombie & Fitch gevestigd is, worden omgebouwd.

Volgend jaar moet de showroom klaar zijn. Met de ombouwoperatie, die in februari start, geeft Nio naar eigen zeggen een duidelijk signaal af dat het automerk vastbesloten is om de Europese markt te veroveren.

NioHouseOslo5

Na Oslo is Amsterdam de tweede Europese (hoofd)stad waar nu een zogeheten Nio House komt. In totaal heeft Nio 84 van dit soort showrooms over de hele wereld, waarvan de meeste in China. In Amsterdam zullen op de begane grond 4 type auto’s te zien zijn. Op de hoger gelegen verdiepingen komt onder meer een yogacentrum, een restaurant en werkplekken voor leden van Nio.

Met dit soort faciliteiten wil Nio zich onderscheiden van de concurrentie in het marktsegment van de elektrische auto’s die inmiddels moordend is geworden. De Chinezen zullen dus een harde strijd moeten voeren om bekendheid en marktaandeel. Het openen van showrooms op beeldbepalende plekken is een onderdeel van die strategie. Het plan van Nio is niet nieuw voor de branche. Zo had Tesla jarenlang een verkooplocatie in de P.C. Hooftstraat en zat Mini een tijd in het Hirschgebouw aan het Leidseplein.

NioHouseOslo3

In de showroom aan de Leidsestraat zal het overigens niet mogelijk zijn om de auto’s van Nio van accu te laten wisselen. Opvallend, want juist dat is het ‘Unique Selling Point’ van het merk. Doordat een Nio van accu kan wisselen, hoeven gebruikers niet te wachten om de auto op te laden.

Reageren is niet mogelijk.