Cupra Leon en Formentor fors goedkoper

0

Cupra introduceert Limited versies van de Leon, Leon Sports Tourer en Formentor. Het gaat om actie-uitvoeringen die in beperkte oplage beschikbaar zijn en die, zonder dat er beknibbeld is op de uitrusting, tot 5.000 euro goedkoper zijn dan de reguliere modellen.

Voor de nieuwe Limited versies is er keuze uit een 2-tal PHEV aandrijflijnen: een 204 pk sterke variant voor de Essential Limited en een uitvoering die goed is voor een systeemvermogen van 245 pk voor de VZ Performance Limited. Beide aandrijflijnen zijn standaard gekoppeld aan een 6-traps DSG automaat met dubbele koppeling.

De Leon Essential Limited is standaard voorzien van led verlichting, 18 inch lichtmetalen velgen, navigatie met een groot (12 inch) centraal touchscreen, Predictive Adaptive Cruise Control en comfort-items als keyless entry & go, automatische airconditioning (met 3 temperatuurzone)s en verwarmde voorstoelen. De VZ Performance Limited onderscheidt zich met 19 inch lichtmetalen velgen, een sportstuur met start- & Cupra knop en een panoramisch glazen dak. Ook veiligheidsvoorzieningen als de File Assistent, Travel Assist, Lane Assist Plus en Emergency Assist zijn bij de prijs inbegrepen. De Leon Essential Limited kost 39.990 euro (Sports Tourer: 41.490 euro) en de VZ Performance Limited mag weg voor 45.490 euro (Sports Tourer: 46.990 euro). Daarmee zijn beide actiemodellen 3 mille voordeliger dan de reguliere uitvoeringen.

De Formentor Essential Limited heeft een standaarduitrusting die vrijwel gelijk is aan die van de Leon Essential Limited, met als enige verschil dat de uitlaatsierstukken in ‘Copper’ zijn uitgevoerd. Standaard beschikt de VZ Performance Limited variant tevens over Dynamic Chassis Control, kuipstoelen vóór, aluminium sportpedalen en zwarte remklauwen. De Formentor Essential Limited is er vanaf 42.490 euro. Daarmee is hij 3.500 euro voordeliger dan de reguliere variant. De Formentor VZ Performance Limited heeft een prijskaartje van 48.990 euro gekregen. Het voordeel ten opzichte van de reguliere versie bedraagt daarmee liefst 5 mille.

Altijd is 4 jaar garantie en gratis pechhulp inbegrepen. Met de komst van de Limited uitvoeringen van de Leon en Formentor zijn de reguliere versies niet meer te bestellen. Ze zijn nog wel uit voorraad leverbaar.

Reageren is niet mogelijk.