Honda Civic ook als Type-R

0

Een blauwe maandag hebben wij kennis kunnen maken met de huidige editie van de Honda Civic Type-R. Het model heeft zich nooit kunnen ontwikkelen tot vaste speler van het hete hatchback segment en nu dient zich reeds de opvolger aan: op de autosalon van Parijs laat Honda namelijk een prototype zien van de volgende generatie.

Honda Civic Type-R

Basismateriaal is dit keer de nieuwe, aanzienlijk grotere en ruimere Civic. Voor gezinnen zijn dat prettige kenmerken van een auto, maar de vraag is of fans van hete hatchbacks zitten te wachten op extra ‘massa’. Onder de kap zit dezelfde 2,0 liter viercilinder VTEC turbomotor. Die ontwikkelt in de nu afzwaaiende uitvoering van de Type-R 310 pk en 400 Nm. Via een handgeschakelde 6-bak gaat alles naar de voorwielen. Honda zorgt voor slimme elektronica om het vermogen en het koppel in goede banen leiden.

Honda Civic Type-R

De in een unieke grijze en sterk weerspiegelende lak (met de look van geborsteld aluminium) gespoten Type-R heeft natuurlijk extra koelopeningen en spoilers vóór (deels vervaardigd van met koolstofvezel versterkte kunststof). Achteraan beschikt de Civic over een spoiler van het formaat strijkplank. Daaronder bevindt zich een flinke diffusor én 3 centraal geplaatste uitlaatpijpen, waarvan het middelste exemplaar (in rode metaallak) een kleinere diameter heeft dan de andere twee. Honda heeft het idee van de 3 uitlaatopeningen afgekeken van de Ferrari 458 Italia. Banden in de maat 245 zitten rond pianolak zwarte 20-inch velgen.

Honda Civic Type-R

Discreet of subtiel kan je er de nieuwe Civic Type-R dus niet meteen noemen. Honda keek niet op een sportief accentje of een spoiler meer of minder. Maar fans van hete hatchbacks krijgen dankzij dit vleugelfeest wel veel waar voor hun geld. En dus komt het misschien toch nog allemaal goed met de nieuwe Civic Type-R. Enige vereiste is geduld, want de productieversie komt pas in de tweede helft van 2017 op de markt.

Honda Civic Type-R

Reageren is niet mogelijk.