Honda plaagt met nieuwe Civic

0

De volgende Civic wordt een wereldauto. In ieder geval letterlijk, want de hatchback variant zal ook in Noord Amerika verkocht gaan worden. Honda is inmiddels begonnen met de voorserie productie en vindt het dus niet zo erg als de nieuwe editie in het wild betrapt wordt. Sterker nog: de Japanners hebben deze ‘spionagefoto’ in scène gezet. Het is een mes dan aan twee kanten snijdt: enerzijds kan Honda richting haar Europese klanten met deze afbeelding communiceren dat de nieuwe Civic klaar en, en anderzijds richting Amerikanen er mee vertellen dat hij er aan komt.

Het design van de nieuwe, tiende generatie Civic Hatchback biedt geen al te grote verrassingen, in de zin dat er in Noord Amerika al een sedanversie en een coupé-uitvoering rondrijdt. Daarvan worden veel stijlelementen overgenomen. En verder was er afgelopen maart op de autosalon van Genève al een conceptversie van de Type R topvariant te zien.

Daarmee is niet gezegd dat de styling van de nieuwe 5-deurs Honda Civic niet spraakmakend is. Met name de hier getoonde achterzijde is beslist opvallend. Het design zal voor autoconsumenten, die ‘ingetogen’ een mooi woord vinden, wellicht te heftig zijn. In vergelijking met de conceptversie uit maart zien we een ‘haaienvinnetje’ achter op het dak voor de navigatie en kleine cameraatjes onder de spiegels voor het systeem dat de dode hoek in de gaten moet houden. Ook heeft het productie-exemplaar kleinere wielen dan de showauto. De nieuwe Honda Civic wordt binnen zijn segment een forse auto met een carrosserielengte van dik 4,50 meter. Dat moet hem tot de ruimste hatchback in zijn klasse maken.

Honda zal de nieuwe Civic in productievorm op 1 oktober op de autosalon van Parijs officieel aan het publiek voorstellen. Het model loopt in het Britse Swindon van de band. Begin 2017 arriveert de nieuwe Civic in de Nederlandse Honda showrooms. Hij zal dan leverbaar worden met een 1,0 en 1,5 liter turbobenzinemotor met 3 resp. 4 cilinders en een herziene 1.6 i-DTEC diesel. Er zit zoals gezegd ook een Type R uitvoering in de pijplijn. Die kan rekenen op een 330 pk variant van de 2,0 liter turbomotor. In 2018 krijgt de Honda Civic Hatchback gezelschap van een Tourer stationwagon versie.

Reageren is niet mogelijk.