Nieuwe Dacia Duster komt in 2017

0

PrimeurTweede generatie Duster

ModelDacia Duster

Modeljaar2017

Dacia introduceert in het najaar van 2017 de tweede generatie Duster. De nieuwe editie wordt een stuk aërodynamischer en daardoor zuiniger. Dat betekent voor Nederland een gunstigere prijsstelling. De maatvoering (4,32 meter carrosserielengte) blijft globaal hetzelfde.

Naast een gewone 5-persoons uitvoering komt er ook een met 15 centimeter verlengde versie met 3 rijen zetels en dus 7 zitplaatsen. Onderhuids deelt de nieuwe Dacia Duster veel techniek met de Kadjar van moedermerk Renault en de Juke/Qashqai/X-Trail van haar alliantiepartner Nissan.

Dacia Duster 2017 dashboard

Dacia Duster 2017 dashboard

Basismotorisering wordt een nieuwe 1,1 liter 3 cilinder TCe krachtbron die Renault ook voor haar eigen repertoire gaat gebruiken. Reken op circa 110 pk vermogen. Daarnaast zal de nieuwe Duster leverbaar worden met de bekende 1,2 liter 4 cilinder motor. Daarvan stijgt het vermogen naar 130 pk.

 Dacia Duster 2017 motor

Onder de motorkap van de nieuwe Duster

Tegen meerprijs zal de nieuwe Duster besteld kunnen worden met een EDC automaat met dubbele koppeling. Die transmissie moet het afzetpotentieel aanzienlijk vergroten. Vierwielaandrijving blijft tegen meerprijs leverbaar op de 1.5 dCi dieselversie, die zijn 110 pk vermogen houdt. Dacia zal de tweede generatie Duster gaan leveren met diverse nieuwe infotainment mogelijkheden

www.dacia.nl

Reageren is niet mogelijk.