Powerboost voor Ford Fiesta

0

Ford zal in 2018 de nieuwe generatie Fiesta presenteren. Het huidige model was voor het merk met de blauwe ovaal een groot verkoopfeest: in Europa was deFord Fiesta jarenlang segmentleider. Pas afgelopen kwartaal moest hij zich laten passeren door de Volkswagen Polo. Daarvoor werd hij op modelniveau alleen geklopt door de Golf.

Het is dus niet verrassend dat Ford voor de opvolger qua styling kiest voor een zorgvuldige evolutie van het huidige model. De nieuwe Ford Fiesta krijgt een iets chiquere uitstraling en voor wie dat nog niet genoeg is, komt er ook een extra luxueuze Vignale variant. Daarmee wil Ford vooral de Audi A1 Sportback beconcurreren. Inderdaad, Sportback: de kans is groot dat de nieuwe Fiesta alleen leverbaar wordt in 5-deurs uitvoering. Bij de Focus kon de achterportierloze versie ongestraft worden gesaneerd en de Amerikanen zien een dergelijke besparingmaatregel bij zijn kleinere broer ook wel zitten.

Maar het wordt niet allemaal ‘minder’. We kunnen namelijk rekenen op een extra gepeperde ST variant. Die krijgt de nieuwe 1,5 liter Ecoboost motor in het vooronder, die in het sportieve topmodel goed zal zijn voor 225 pk. Dat is voldoende om de Audi S1 Sportback en de JCW versie van de Mini Hatch bij te kunnen benen. Die zijn weliswaar 6 pk sterker, maar Ford compenseert dit met een lager gewicht. En … een 12.000 euro lagere prijs!

Nog meer goed nieuws komt in een ST EcoBlue uitvoering van de volgende generatie Ford Fiesta. Ook die versie krijgt een nieuwe krachtbron, namelijk een 1,5 liter unit. Via een dubbele turbo weet Ford 180 pk aan het blok te ontfutselen. Onderaan de streep moet een imagobouwer van jewelste ontstaan. Bloedsnel (niet in de laatste plaats dankzij het forse koppel van 370 à 380 Nm) en tegelijkertijd zuinig en schoon. Ook deze uitvoering zal de Mini Cooper SD fors gaan onderbieden!

Reageren is niet mogelijk.