Prijsvergelijking Citroën C3

0

Citroën heeft de prijzen van de nieuwe C3 bekendgemaakt. Het grote publiek kan de derde generatie voor het eerst live zien vanaf 1 oktober op de autosalon van Parijs. De nieuwe C3 zal in november bij de Citroën dealers arriveren, maar de orderboeken worden nu al geopend. Met name wagenparkbeheerders hadden daar behoefte aan. En waarom ook niet: op Autointernationaal.nl heeft u reeds een exclusief kennismakingsverslag met de Fransman kunnen lezen, dus bezoekers van deze website hebben reeds een eerste indruk van de nieuwe C3 kunnen vormen.

De nieuwe C3 krijgt een 10 euro hogere instapprijs dan zijn voorganger. Dat betekent een tarief van 13.900 euro. Het basisvermogen is ongewijzigd (68 pk), maar de motorinhoud van de 3-pitter werd vergroot tot 1,2 liter. Er is ook een 82 pk vermogensvariant en een 110 pk sterke turboversie. De 1.6 BlueHDi diesel is er met 75 pk en 100 pk. De sterkste benzineversie (de PureTech 110) kan tegen een meerprijs van 1.800 euro worden geleverd met een 6-traps automaat. Start/stop techniek is standaard op de diesels en op de turbobenzine versie.

Voor bovengenoemde 13.900 euro krijgt u de Live uitvoering van de C3 PureTech 68. Die beschikt over 15 inch stalen velgen (met Whaletail wieldoppen), een 12 Volt aansluiting, 2 bekerhouders in de middenconsole, 6 airbags (het exemplaar van de voorpassagier is uitschakelbaar), Always On achterlichten met 3D effect, automatisch inschakelende alarmverlichting bij een noodstop, een banden reparatiekit, een bandenspanning controlesysteem, een boordcomputer, zwarte lak voor de buitenspiegelkappen plus deurgrepen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, Coffee Break Alert (waarschuwing voor te lang aan een stuk rijden), Comfort knipperlichten (1x activeren = 3x knipperen), cruise controle met snelheidsbegrenzer, dagverlichting, elektrisch bedienbare ruiten vóór, getinte ruiten, handmatig verstelbare buitenspiegels met geïntegreerd knipperlicht, Hill Start Assist, een in delen neerklapbare achterbank met 3 hoofdsteunen en Isofix bevestigingspunten, een in hoogte plus diepte verstelbaar stuur, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, kledinghaken op de 2e zit rij, een Lane Departure Warning systeem middels geluidssignaal (waarschuwing voor mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook), plafondverlichting, stoffen Mica Grey bekleding met geel stikselwerk, stuurbekrachtiging, een toerenteller, verkeersbordherkenning (inclusief snelheidslimietherkenning), in carrosseriekleur gespoten bumpers met zwarte inzetstukken en zonnekleppen voor zowel de bestuurder en de passagier met spiegel. De Live versie van de C3 is er ook met de 75 pk versie van de 1.6 BlueHDi dieselmotor en kost dan 17.800 euro.

Het tweede uitrustingniveau van de C3 heeft de naam Feel. De 82 pk variant van de 1,2 liter benzinemotor is standaard, maar hij is er ook als PureTech 110 en als 100 pk sterke 1.6 BlueHDi. U moet het bij de C3 Feel nog steeds doen met stalen 15 inch velgen, maar dit keer zitten er Arrow wieldoppen op. Daarnaast kunt u rekenen op handbediende airconditioning incl. pollenfilter, Noir Perla Nera afwerking voor de buitenspiegelkappen, een dashboardstrip die uitgevoerd is in Noir Brillant met Gris Mium omlijsting, elektrisch verstel/verwarmbare buitenspiegels, kunststof wielkastverbreding en dorpellijst, LED dagverlichting, mistlampen, portiergrepen in exterieurkleur, een radio met 4 speakers, bedieningsmogelijkheid vanaf het stuur, Bluetooth, USB plus AUX aansluiting en een stuurwiel voorzien van chromen accenten. Citroën vraagt 16.000 euro voor de PureTech 82 Feel en 17.500 euro voor de PureTech 110 versie. De BlueHDi 100 moet als Feel 19.500 euro opbrengen.

De meest luxe C3, de Shine, is er met dezelfde motoren en kost dan respectievelijk 17.800 euro, 19.300 euro en 21.300 euro. Zijn uitrusting omvat 16 inch lichtmetalen Vibe velgen, een achteruitrijdcamera, Airbump beschermingsdelen op de flanken met Blanc Opale inzetstukken, armsteunen in alle portieren die voorzien zijn van stof, automatische airconditioning met actief carbonfilter, automatisch inschakelende verlichting, in Noir Brillant afgewerkte B en C stijl, buitenspiegelkappen in de kleur van het dak, chromen afwerking van het instrumentenpaneel, Citroën Connect Box met noodoproep en pechhulp met lokalisatiefunctie, een luxe Connect radio met 6 speakers en bedieningsmogelijkheid via een 7 inch groot touch screen, Smartphone integratie d.m.v. Apple Carplay en Mirrorlink, deurgrepen die geïnspireerd zijn op de hendel van een luxe reiskoffer, Follow Me Home verlichting, Noir Onyx afwerking voor de mistlampen vóór, een lederen versnellingspookhoes, een met leer bekleed stuurwiel met chromen accenten en Noir Brillant inzetstukken, One-touch elektrisch bedienbare ramen vóór én achter met antiklem voorziening, een opbergvak in de middenconsole, parkeersensoren achter, LED techniek voor de plafondverlichting, 2 kaartleeslampjes, een regensensor, een zelfdimmende binnenspiegel en een tweekleurige carrosserie met Noir Onyx dak plus sticker op de C stijl.

Citroën

Fiat

Toyota

C3 Punto Yaris 5-deurs
PureTech 68 Live TAT 100 Cool 1.0 Acces
13.900 euro 13.995 euro 14.340 euro
Citroën Mazda Seat
C3 2 Ibiza 5-deurs
PureTech 82 Feel SA-G 90 TS EcoTSI Style
16.000 euro 16.390 euro 16.350 euro

Citroën

Skoda

Suzuki

C3 Fabia Baleno
PureTech 110 Shine 1.2 TSI 110 Style 1.0 BJ High Exec.
19.300 euro 19.260 euro 19.699 euro
Citroën Hyundai Renault
C3 i20 5-deurs Clio
BlueHDi 75 Feel 1.1 CRDI Cool dCi 90 Life
17.800 euro 18.495 euro 17.990 euro
Citroën Ford Peugeot
C3 Fiesta 5-deurs 208 5-deurs
BlueHDi 100 Shine 1.5 TDCi Titanium BlueHDi 100 Allure
21.300 euro 20.695 euro 20.900 euro

Op de optielijst staan zaken als dode hoekdetectie (signaleert auto’s in de dode hoek) en een startknop. De nieuwe C3 kan worden besteld met personalisatie pakketten, waarbij het dak in een afwijkende kleurstelling (rood, zwart, wit) kan worden uitgevoerd. De tint komt dan tevens terug op de buitenspiegelkappen en sierlijsten rond de mistlampen. Deze afwerking is standaard op de C3 Shine. Hetzelfde geldt voor Airbump. Voor het interieur is er naast de standaardkleur de mogelijkheid om voor grijs, rood of koper/oranje te kiezen.

Reageren is niet mogelijk.