Exclusief: kennismaken met de nieuwe Honda Civic

0

Honda heeft de tiende generatie Civic klaar. Met de vorige editie was het merk aan de zijlijn van het C segment beland. Maar die winkeldochterstatus is nu verleden tijd, zo hoopt men bij Honda. De nieuwe Civic is weer een échte gezinswagen en daarmee bestemd voor het grote publiek.

civic2017a2

‘Veel ruimte’ is altijd een goed verkoopargument. Daarom is de nieuwe Civic een stuk langer en breder dan zijn voorganger. Dit levert een ruimer interieur op en een grotere kofferbak. Een exclusief aantal autoconsumenten mocht alvast kennismaken met de nieuwe Honda.

civic2017a3

Peter (58) rijdt nu in een Skoda Yeti. Hij vindt het design van de nieuwe Civic ietwat onconventioneel, maar niet perse eigenzinniger dan de styling van de vorige editie. “Qua interieurkwaliteit heeft Honda een grote stap voorwaarts gemaakt. De Civic voelt meer solide aan en er zijn meer zacht aanvoelende materialen gebruikt. Volgens mij kan Honda nu in één adem met Volkswagen genoemd worden. Het interieur vind ik evenwel nog steeds wat saai. Wat vrolijke kleuren zouden niet misstaan. Maar ik ben onder de indruk van het ruimteaanbod, ook achterin. Ook het formaat van de kofferbak dwingt respect af. De steun van de voorstoelen kan evenwel beter”.

civic2017a4

Chris (32) is van plan om volgend jaar zijn Toyota Yaris in te ruilen voor een grote auto. “Ik heb nu de Ford Focus en de Volkswagen Golf op mijn lijstje staan, maar de nieuwe Civic trekt mij ook wel. Ik vind de styling geslaagd, ondanks dat er hier en daar wat drukke designdetails zijn. Maar daarmee onderscheidt deze Honda zich wel van de massa. Die centrale uitlaatpijp van de Sport versie vind ik evenwel niet fraai, noch de nep uitlaatroosters en de te dikke bumper. Als ik het interieur vergelijk met dat van de Golf, dan maakt de Civic een flinke inhaalslag, maar ik zie hier en daar toch wat goedkoop plastic. De verstelbare laadvloer vind ik een pluspunt. Dat maakt in/uitladen een stuk makkelijker. Al met al vind ik de Honda praktischer en ruimer dan zijn voorganger. Ook het uitzicht is beter”.

civic2017a5

Bij het gezin van Kees (42) staan 2 Honda’s voor de deur: een Jazz en een Accord. “Ik vind de styling van de nieuwe Civic opvallend, maar het model is niet direct herkenbaar als ene Honda. Daarvoor moet je eerst naar het logo kijken. Het nieuwe model is ruimer dan ik verwacht had. Ik ben benieuwd hoe groot de kofferbak van de eventuele Tourer uitvoering gaat worden, maar mocht die versie er niet komen dan kan ik ook prima leven met het formaat van de bagageruimte van de hatchback. Ik ben blij dat Honda eindelijk turbobenzine motoren gaat leveren in de alledaagse uitvoeringen. Ik had eerst de verbeterde dieselversie in het vizier, maar die 182 pk sterke 1.5 lijkt mij ook wel wat. Die belooft erg zuinig te zijn. Als de nieuwe Civic net zo goed rijdt als hij er uit ziet, ga ik hem denk ik kopen. Sommigen vinden modellen van Honda te hard geveerd, maar voor mij is dat geen probleem”.

civic2017a6

Ook Ockert (40) is een Honda rijder. Hij heeft een Civic uit 2004. “Honda heeft met de styling goed werk afgeleverd. Sommigen zullen het design wat druk vinden, maar ik vind het geslaagd. Het is jammer dat de Magic Seats zijn verdwenen. Dat zal door huidige Civic rijders echt gemist worden. Maar de nieuwe Civic biedt nu meer ruimte, zowel vóór als achterin. Een gemiste kans vind ik het ontbreken van ventilatieroosters achterin. Het dashboard vind ik daarentegen erg aantrekkelijk. Je voelt je één met de auto en door de metalen decoratiestrips ziet het er sportief uit. Het touch screen zit op de juiste plek. Zowel de bediening als het aflezen van informatie is daardoor makkelijk”.

Reageren is niet mogelijk.