Honda investeert in Britse fabriek

0

Honda blijft in het Verenigd Koninkrijk auto’s produceren, ondanks de aanstaande Brexit. Dit heeft vice-president Seiji Kuraishi van de Japanse autofabrikant in een interview laten weten.

Er zal door Honda 200 miljoen pond (omgerekend ruim 222 miljoen euro) in haar fabriek in het Verenigd Koninkrijk, waar het bedrijf auto’s produceert voor de Europese, Japanse en Noord Amerikaanse markt, worden geïnvesteerd.

Vorige week maakten ook Nissan en Toyota bekend in het Verenigd Koninkrijk actief te zullen blijven. De Britse regering wist de topman van de eerste firma, Carlos Ghosn, te overtuigen zijn werkzaamheden in het land voort te zetten door een vrije handelszone te beloven.

Honda is van mening dat alle autofabrikanten dezelfde handelsvoordelen als Nissan moeten krijgen. In haar fabriek in Swindon zal vanaf komend voorjaar de nieuwste 5-deurs Civic (foto) van de band rollen. Honda gaat het model daar voor alle internationale markten bouwen. Met de investering wil het Japanse merk de huidige productiecapaciteit van 250.000 auto’s per jaar flink gaan uitbreiden om aan de te verwachten vraag te kunnen voldoen.

In de Honda fabriek in Swindon worden al sinds 1992 auto’s gebouwd. De Accord beet toentertijd het spits af en liep naast de technisch identieke Rover 600 van de band. De Accord wordt niet meer in Europa geleverd, maar het merk denkt in onze marktregio wel een goede boterham te kunnen verdienen met de Civic, de Jazz en de cross-over modellen HR-V en CR-V.

Reageren is niet mogelijk.