Snelle Seat Ateca op komst

0

De Seat Ateca heeft tot nu toe prima recensies gekregen, maar de ‘emoçion’ ontbreekt enigszins. Daarom wordt er wat Spaanse peper in de SUV gestopt. In de vorm van de 300 pk sterke 2.0 TFSI motor uit de Volkswagen Golf R.

atecacupraa2

Waarschijnlijk plakt Seat het Cupra label op deze sportieve Ateca, die met de potente krachtbron sneller is dan de BMW X1, Range Rover Evoque en Volkswagen Tiguan. Op de foto ziet u een prototype, dat voorzien is van Cupra velgen, grotere remmen en sportieve bumpers.

atecacupraa3

4-Drive vierwielaandrijving wordt standaard op de Ateca Cupra. De Seat kan daarmee in circa 6,5 seconden naar 100 km/u sprinten. Daarmee laat de Spanjaard ook de snelste Q3 (de SQ3 uitgezonderd) achter zich. Het is nog niet bekend wanneer de Ateca Cupra officieel zal worden voorgesteld. Zo te zien is het model klaar, maar Seat heeft een luxeprobleem in de zin dat zij de vraag naar de doordeweekse uitvoeringen amper aan kan. De hete Cupra zal daarom pas in stelling gebracht worden als de belangstelling voor die versies begint te verflauwen.

atecacupraa4

Seat zal volgend jaar haar SUV gamma ook uitbreiden met een kleiner broertje voor de Ateca, de Arona. Ook zijn er plannen voor een 7-zits model, maar het kan zijn dat dit project even in de ijskast gezet wordt om voorrang te geven aan een volledig elektrische versie. Kan Autointernationaal.nl al een prijs noemen voor de Ateca Cupra? Ja hoor: 46.500 euro.

Reageren is niet mogelijk.