Nieuwe Ford Fiesta is bijna af

0

Ford heeft enkele maanden geleden de orderboeken geopend voor de Ka+. Dit instapmodel is eigenlijk een Fiesta in budgetverpakking. Die vanwege zijn wat hogere bouw ook nog eens meer ruimte achterin biedt. Waarom zou je dan nog een Fiesta kopen?

Nou ja, afgezien van de vraag of je die Ka+ nou wel of niet een lekker ding vindt, is dit model vanwege het ontbreken van een turbomotor geen feest om mee te rijden. En dat is de Fiesta, ondanks zijn gevorderde leeftijd (hij stamt uit 2008) nog steeds wel.

fiesta2018a2

Maar zoals er autoconsumenten zijn die denken dat de BMW 1-serie voorwielaandrijving heeft, zo zijn er ook vast kopers die denken met de goedkopere Ka+ een betere aanschaf te doen. Om de Fiesta verkooptechnisch niet onnodig te laten beschadigen door deze interne concurrentie, zal Ford spoedig een nieuwe editie (de zevende alweer) van haar wereldhit presenteren.

Mogelijk debuteert de nieuwe Fiesta al in januari, als in Detroit de jaarlijkse autoshow wordt gehouden. Ford wil ook de toekomstige generatie mondiaal gaan verkopen. Op deze spionagefoto’s kunt u zien dat het model vrijwel af is. Naast de hier getoonde 5-deurs versie keert de achterportierloze uitvoering ook terug. Dat is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer in het B segment, dus vandaar dat Autointernationaal.nl dit even meldt.

fiesta2018a3

Qua design wordt de nieuwe Fiesta een evolutie van het huidige model. Vóór lijkt de Ford een soort bodykit te krijgen (staat goed en verbetert de aërodynamische eigenschappen) en achter doet de volgende generatie wat denken aan de S-Max. Dat komt niet alleen door de horizontale achterlicht units, maar ook door de verder doorgetrokken daklijn. Dat levert meer hoofdruimte op, waardoor de Ka+ ook in dit opzicht weer naar het tweede plan wordt verwezen.

Ford gaat voor de nieuwe Fiesta hetzelfde platform gebruiken en ook de bekende Ecoboost benzinemotoren keren terug. Verder zal er in de 1.5 TDCi versie gedieseld kunnen worden. Nieuw is de extra luxueuze Vignale uitvoering. Daarmee zoekt Ford de confrontatie met de Audi A1 en Mini Hatch. Elke uitvoering kan trouwens rekenen op een hoogwaardiger interieur met fraaiere materialen en het vernieuwde SYNC 3 infotainmentsysteem.

fiesta2018a4

Ook de hooggewaardeerde ST uitvoering zal weer van de partij zijn. Daarvan stijgt het vermogen tot boven de 200 pk. Lekker natuurlijk, maar elk voordeel heb zijn nadeel. Ford zal op die manier kunnen zeggen dat er voorlopig nog geen noodzaak is aan een RS versie …

Reageren is niet mogelijk.