Prijsvergelijking Volkswagen e-Golf

0

De prijs van de vernieuwde elektrische Volkswagen Golf is bekend. Het model, dat een fors grotere actieradius heeft gekregen en in mei in de showrooms arriveert, gaat in Nederland 38.970 euro. Bestellen kan per direct.

Daarmee is hij 1.455 euro duurder (rijklaar kosten meegerekend) dan de prefacelift editie. De prijsstijging kan onder andere worden verklaard door de uitgebreidere uitrusting. Zo beschikt de vernieuwde e-Golf standaard onder andere over het Discover Pro infomediasysteem met 9,2 inch touch screen plus gebarenbediening, City Emergency Braking inclusief voetgangersherkenning, parkeersensoren voor & achter en adaptieve cruise controle. Ook krijgt elke koper van Volkswagen een laadpaal en een pas met 10.000 kilometer groene stroom. Over de fiscale waarde van 37.900 euro van de e-Golf betaalt de zakelijke rijder slechts 4 procent bijtelling.

Volkswagen BMW Nissan
Golf i3 Leaf
e 94 Ah 30 kWh Tekna
38.970 euro 36.991 euro 37.690 euro

Optioneel is het Active Info Display met e-Golf specifieke power meter, de file assistent die semi-autonoom file rijden mogelijk maakt, Emergency Assist en telefoonvoorbereiding waarmee telefoons draadloos zijn op te laden.

Het grotere rij bereik (voortaan op papier 300 km in plaats van 190 km) is te danken aan de upgrade van de accucapaciteit van 24,2 naar 38,5 kWh. Dat is dus zo’n 200 kilometer in het echte leven. De e-Golf loopt nu weer in de pas bij concurrenten BMW en Renault, die al eerder de actieradius van hun elektrische middenklasser (i3 resp. Zoe) vergrootten. De theoretische actieradius van 300 kilometer is gelijk aan die van de i3 33 kWh, maar minder dan die van de Zoe (400 kilometer). De Nissan Leaf 30 kWh (250 kilometer) wordt daarentegen royaal afgetroefd.

Tegelijkertijd werd het vermogen van de e-Golf met 21 pk opgevoerd tot 136 pk. Volgens Volkswagen duurt de sprint naar 100 km/u minder dan 10 seconden en bedraagt de topsnelheid 150 km/u. Het opladen van de batterij neemt met een 7,2 kW lader minder dan 6 uur in beslag. Met een 40 kW snellader laadt de accu in minder dan 1 uur voor 80 procent op.

De elektrische uitvoering van de Golf profiteert ook van de uiterlijke wijzigingen van de overige aandrijfvarianten. De prijzen van die versies van de Golf worden in januari bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.